mareno-petraWelgeteld 21 pgle312860ers hadden zich geplaatst voor het finaletoernooi op 11 september in Havenzicht. 20 daarvan deden mee en dat resulteerde in 5 poules van 4. De nrs. 1 en 2 gingen door naar de WR en de nrs. 3 en 4 uit de poules naar de VR.

Robert-Jan Koolstra, Delano Michels, Richard van Dijke, Agnes Gouman, Danny Mak, Simon Auperlee, Jan de Vormer, Stefan Waterschoot, Anne Schaap en Jaap Dijksman mochten in de VR uit gaan maken wie de winnaar zou worden vanavond. In de 1e halve finale kon Delano (winst op Robert-Jan)het niet bolwerken tegen Richard en de 1e finalist was bekend. In de andere halve finale kon Jan weer eens geen finale plaats afdwingen tegen Stefan. Hij verloor met 4-2 en Stefan was de andere finalist. Dat Stefan alles had gegeven tegen Jan werd in de finale duidelijk, met 5-0 verloor hij van Richard die daarmee de winnaar werd van de VR.

In de WR waren het Jeroen van Die, Remco Mak, Mareno Michels, Schier Gouman, Stefan Couwenberg, Wesley Plaisier, Ardy Jongenelen, Edwin Boot, Ton van Wolferen en Ben Michels die uit mochten gaan maken wie de winnaar zou worden van de Zomerranking 2014.

Jeroen stoomde door naar de halve finale waarin hij Mareno trof. Het werd een spannende halve finale die tot de laatste leg ging. Hierin wist Mareno als eerste de dubbel te raken en daarmee een plek in de finale. In de andere halve finale waren het Edwin en Wesley die elkaar troffen. Hierin was Wesley de sterkste en hij werd daarmee de andere finalist. Ook dit werd een spannende finale waarin de 2 spelers met de meeste toernooi overwinningen van de Zomerranking elkaar tot de laatste leg bezig hielden. Uiteindelijk was het Mareno die de overwinning pakte en zich voor het 2e jaar op rij winnaar mag noemen van de donderdagavond Zomerranking in café Havenzicht.

De hoogste finish deze avond kwam uit handen van Wesley met 164. De Hoogste finish van de gehele cyclus was voor Mareno met 170.

Volgend jaar zal (bij leven en welzijn) de 3e jaargang van de donderdagavond zomerranking weer plaatsvinden in de maanden dat de competitie "stil" ligt. Wij bedanken iedereen die heeft meegedaan en wensen de spelers veel succes in de diverse competities die eerdaags weer gaan beginnen.

Tot volgend seizoen,

De Wedstrijdleiding.