danny van trijpJordy Kaptein Runner-up
Rory Goudswaard pakt verliezersronde.

Zaterdag 5 november was het dan eindelijk weer zover. Na ruim 2 jaar afwezigheid eindelijk weer een HWDO Ranking. De nieuwe cyclus werd afgetrapt in café den Boer Hoeve, waar zich 37 deelnemers aan de inschrijftafel melden.
Onder de aanwezigen een aantal vaste, trouwe deelnemers, maar toch ook een aantal nieuwe namen die we aan het deelnemersveld konden toevoegen.

Door een technische storing, waardoor er zelfs pen en papier aan te pas moest komen, liep de start van het toernooi wat vertraging op, maar nadat het nodige schrijfwerk was gedaan, kon dan eindelijk begonnen worden.
Verdeeld over 9 poules op de 5 aanwezige banen werd gestart met de voorronde partijen, waarna de nummers 1 en 2 doorgingen naar de Winnaarsronde, aangevuld met de 6 beste nummers 3.

De overige deelnemers moesten genoegen nemen met een plek in de Verliezersronde.
Hierin kwamen Rory Goudswaard en John van Tiggelen uiteindelijk terecht in de finale.
Rory had als nummer 3 een bye in de eerste ronde en wist daarna te winnen van Tommy Bouma en Jos Solleveld. John moest een extra ronde in actie komen, maar wist achtereenvolgens John Schipper, Ricardo de Vries en Jeffrey Krijger te verslaan.
John pakte en 2-0 voorsprong in de finale, maar dit was niet genoeg in de best-of5 die er werd gespeeld. Rory trok op tijd het gas open en wist 3 legs op rij te winnen en zo de Verliezersronde op zijn naam te zetten.
Beide finalisten ontvingen een verrassing envelop voor hun behaalde resultaat.

De voorronde leverde 9 poulewinnaars op, namelijk Danny van Trijp, Alex Orgers, Arjan Brussaard, Gijs de Vos, Wesley van Trijp, Patrick van den Boogaard, Jordy Kaptein, Mark Elderson en Chris Banis.
Met 24 spelers werd dus de Winnaarsronde afgewerkt. Nadat de “tussenronde” nog via een best-of-3 werd gespeeld ging het vanaf de laatste 16 verder met best-of-5.

In de kwartfinales wist Arjan Brussaard een zwaarbevochten 3-2 overwinning te behalen op Patrick van den Boogaard.
De overige 3 kwartfinales eindigden allen in 3-0. Nieuwkomer Daniel Horta verloor van Danny van Trijp, Gijs de Vos van Jordy Kaptein en Dion Hoegen van Mike Fiere.
In de halve finales maakten Jordy en Mike er een spannende pot van, waar het in de 5e leg Jordy was die aan het langste eind trok.
Arjan en Danny leken ook op een beslissende laatste leg af te stevenen, maar Danny stak daar een stokje voor door in de vierde leg de partij naar zich toe te trekken.

De finale ging over best-of-7, en werd geschreven door John Schipper en Geert Oorbeek.
Jordy mocht aan de partij beginnen maar kwam niet lekker in zijn spel, waardoor Danny direct een break kon plaatsten. Daarna hield hij ook zijn eigen leg en kwam zo op 2-0. Jordy kwam in de 3e leg wel iets beter uit de startblokken, maar viel daarna weer terug in wat mindere scores. Mede door een 180-er liep Danny als eerste naar een finish welke kans hij niet onbenut liet en op 3-0 kwam.
Hiermee leek het verzet gebroken en het lukte Jordy niet meer om een vuist te maken. Ook deze leg werd een prooi voor Danny, die met een 116 finish afsloot en met 4-0 de winst pakte op deze avond.

De deelnemers hadden voor aanvang van het toernooi ook een nummer gekozen op de roulette tafel voor de 9-dart-mystery-shot-pot, waarmee één van de deelnemers €20 kon winnen.
Tijdens de pauze werd er heerlijk genoten van de befaamde kippenpootjes en gooide uitbater Ruud den Boer 9 pijlen voor deze 9-dart-shot mystery pot. Hij gooide echter een score die onder een nummer viel die door niemand gekozen was, dus staat de pot voor het volgende toernooi op € 40.

Volgens de administratie werden 4 hoge finishes gegooid, waarvan de 120 van Arjan Brussaard.
Er werd 12x een 180-score gemeld, waar er 2 werden gegooid door Dion Hoegen, Rob Janse, Mike Fiere, Patrick van den Boogaard en Arjan Brussaard.

Ondanks de vertraagde start en daardoor iets later dan gepland eindtijd, kunnen we spreken van een geslaagde start van het nieuwe ranking seizoen.

Dank voor alle deelnemers voor hun opkomst en aan een ieder die heeft geholpen achter/bij de wedstrijd tafel.

Volgende Ranking is op zaterdag 3 december in café Effe Om in Oud-Beijerland.
Inschrijven kan de weer vanaf 19.00 en aanvang van de loting zal om 19.30 zijn.

van trijp gr


Kalender

January 2023
M T W T F S S
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31