jeroen van dieAfgelopen vrijdag werd bij Agnes & Schier de finale van de zomer ranking 2018 gespeeld. Van degenen die minimaal 3x hadden deelgenomen melden zich 42 dames en heren die de strijd aangingen om de euro’s.

Nadat de poulewedstrijden gespeeld waren werden de deelnemers verdeeld over een winnaar en verliezerronde en kon het knock-out gedeelte van start. Het waren Nigel van Milligen en Jeroen van Die die deze dag in de beste vorm staken. Jeroen, die een dag eerder in café Havenzicht ook de sterkste was, versloeg achtereenvolgens Johnny Monte, Wilbert van Veen en Elvin Geerlof. Nigel, die de zaterdag ervoor de Open ’s Gravendeel nog won, makte een eind aan het optreden van Jeroen Wiekeraadt, Ardy Jongenelen en Thom v.d. Herik.

In deze finale lieten beide spelers sterk spel zien en moest de negende leg de beslissing brengen. Het was Jeroen die deze met een 164 finish afsloot en Nigel daarmee naar de Runner-up positie manoeuvreerde.

In de verliezerronde was het Patrick Toom die de winst pakte. Winst op achtereenvolgens Alwin Overduin, Rob Baan en Daisy van Driel bracht hem in de finale waar Rudolph van Meeteren wachtte. Rudolph had op weg naar de finale Simon Auperlee, Wilco Mulder, Kevin Wiersma en Vincent v.d. Bogaert aan zijn zegekar gebonden. In de finale was voor Rudolph dan toch de koek op en moest hij de zege aan Patrick laten.

In totaal werden er deze avond 39 maximum scores gegooid waarvan Elvin Geerlof met 8 stuks de meeste voor zijn rekening nam. De hoogste finish stond lang op 156, gegooid door Oscar Wijsbroek, maar deze werd dus in de laatste leg van het toernooi door Jeroen van Die op 164 gezet.