jeroen lindaAfgelopen zaterdagavond werd bij Agnes & Schier het finale toernooi gespeeld van de zomer ranking 2017. Zesentwintig dames en heren verschenen aan de ockey voor de verdeling van het prijzengeld. Verdeeld over 6 poules werd een start gemaakt waarbij het Tristan Koedood, Ardy Jongenelen, Dennis Zijdemans, Rob Baan, Jan Bakels en Jeroen van Die waren die als poulewinnaar naar de winnaarsronde gingen.

In het knock-out gedeelte viel in de eerste ronde het doek voor Dennis Zijdemans, Ron Kars bleek te sterk voor Dennis. Jeroen van Die keek tegen Rudolph van Meeteren tegen een 2-0 achterstand aan, maar zette dit in de volgende drie legs recht. In de kwartfinale moest Tristan Koedood dan het hoofd buigen voor Jan Bakels terwijl Ardy Jongenelen onderuit ging tegen Jeroen van Die. Rob Baan stond scherp en schakelde Kevin Hofland uit. Ook Ron Kars zette zijn zegereeks voort met een overwinning op Simon Auperlee.

In de halve finale maakten Ron Kars en Jan Bakels er een spannende partij van waarbij Ron met 4-2 aan het langste eind trok. Rob Baan had alles in eerdere wedstrijden gegeven en moest met 4-0 de eer aan Jeroen van Die laten. In de finale kreeg Ron dan kans op revanche, hij verloor in de poule al van Jeroen, maar ook in de finale moest Ron de duimen leggen. Een 180 score bracht hem wel een leg, maar hij moest er vijf aan Jeroen afstaan die hiermee de eerste Agnes & Schier zomer ranking op zijn naam schreef.

In de verliezerronde was de strijd niet minder spannend te noemen. Rowdy Rook haalde hierin de finale na overwinningen op Dushi Wouters, Lydia Wouters en Ger Verroen. Tegenstander in de finale werd Hans de Klerk. Hans haalde de finale via overwinningen op Agnes en Schier Gouman. In de finale stond Hans op scherp terwijl bij Rowdy de scherpe kantjes eraf waren en dit leverde een 4-1 overwinning voor Hans op.

Agnes & Schier konden terugkijken op een geslaagde eerste zomer ranking, uiteraard werd iedereen bedankt voor zijn en haar medewerking en uiteraard de deelnemers voor het deelnemen.