erik schierVerdeeld over zeven poules begonnen 30 deelnemers afgelopen vrijdag aan het 5e en laatste toernooi van de Agnes & Schier zomer ranking 2017. Rudolph van Meeteren, Erik van Rijswijk, Freddy de Geus, Maurice Burgemeester, Daisy van Driel, Jan Bakels en Jaap Dijksman begonnen sterk aan het toernooi en zij stapten dan ook als poulewinnaar het knock-out gedeelte in.

Van dit zevental verloor Jaap Dijksman als eerste, Edwin Boot bleek te sterk. Edwin schakelde vervolgens ook Freddy de Geus en Rudolph van Meeteren uit en kwam daarmee in de finale. Tegenstander hierin werd Erik van Rijswijk die na de poule korte metten maakte met Johnny Monte (3-2), Jan Bakels (3-2) en Peter Zimmer (4-0).

In de poule hadden Erik en Edwin elkaar ook al ontmoet waarbij Erik er met de zege vandoor ging. Ook in de finale zou het niet anders zijn. Ondanks verbeten tegenstand van Edwin pakte Erik met 5-2 de overwinning en daarmee de toernooizege.

In de verliezerronde lieten Rowdy Rook en Dennis Zijdemans zich van hun beste kant zien. Winst op Mathieu Bazen, Lorenzo Verroen en Ger Verroen bracht Rowdy in de finale. Dennis plaatste zich na een bye voor de finale ten koste van Jeroen Wiekeraadt en Schier Gouman. In deze finale was Dennis dan helemaal los, o.a. een 180 score en een 130 finish brachten hem met 4-1 de overwinning in de verliezerronde.

De hoogste finish kwam ditmaal met 131 uit handen van Tristan Koedood. Er werden ditmaal slechts vier maximum scores genoteerd, Kevin Hofland, Matthieu Bazen, Daisy van Driel en Dennis Zijdemans lieten er elk een noteren. De hoogste finish door een dame gegooid kwam uit op 62 en werd gegooid door Daisy van Driel.

Op vrijdag 25 augustus zal het finaletoernooi gespeeld worden, alle spelers/speelsters die aan tenminste 3 Agnes & Schier zomer ranking toernooien hebben deelgenomen, 28 stuks, hebben zich hiervoor geplaatst. Mocht een van de geplaatsten onverhoopt verhindert zijn of niet kunnen deze dag, geef dit dan a.u.b. even door, dan kan daar vroegtijdig rekening mee worden gehouden.