jan BakelsAfgelopen vrijdag werd bij Agnes & Schier het 2e toernooi van de zomer ranking gespeeld. Bij een opkomst van 29 dames en heren werd er gestart in 6 poules, en dat leverde uiteraard 6 poulewinnaars op. Ardy Jongenelen, Geordi Martis, Jeroen van Die, John van Beugen, Stefan van Waterschoot en Danny Mak toonden vroeg op de avond het betere spel.

Wie zeker niet zijn beste spel in de poule liet zien was Jan Bakels. Een 3e plaats achter Danny Mak en Hans de Klerk was echter voldoende om zich voor de winnaarsronde te plaatsen, en daarin liet Jan dan wel het betere spel zien. Winst op Tristan Koedood (3-1), Johnny Monte (3-1), John van Beugen (3-0) en Hans v.d. Giessen (4-2) bracht hem in de finale waarin Patrick Huiskens zijn tegenstander was.

Ook Patrick was als 3e uit de poule gekomen, hij moest Geordi Martis en Rody Rook voor zich dulden. Ook Patrick liet na de poule pas zijn betere spel zien. Stefan van Waterschoot (3-1), Marcel Koolmees (3-0)en Jeroen van Die (4-3) werden hiervan het slachtoffer. In de finale was Patrick echter niet opgewassen tegen het dartsgeweld van Jan en met 5-1 moest hij dan ook het hoofd buigen.

In de verliezerronde waren het Ron Kars en Linda Gorter die zich de finale in speelden. Ron versloeg op zijn pad Dushi Wouters en Simon Auperlee terwijl Linda te sterk bleek voor Schier Gouman en Jaap Dijksman. In de finale was het Ron die met 4-2 een eind aan het optreden van Linda maakte en daarmee de verliezerronde op zijn naam schreef.

De hoogste uitworp kwam ditmaal met 127 uit handen van Stefan van Waterschoot. Van de 11 maximum scores die er gegooid werden namen Ardy Jongenelen en John van Beugen met alk 3 stuks het leeuwendeel voor hun rekening.

Het volgende toernooi van de A & S zomer ranking is op vrijdag 14 juli en ook dan kan men zich tot 19.15 uur inschrijven aan de Stationsweg 140 te Barendrecht.