wesley plaisier havenzichtHet 1e toernooi van de Havenzicht donderdagavond toernooien zit er op. Er waren 23 darters die met elkaar de strijd aan gingen op deze mooie zomeravond. Er kon dus begonnen worden in 5 poules van 4 en 1 poule van 3. Daarvan zouden nrs 1 en 2 doorgaan naar de WR en de nrs 3 en 4 naar de VR.

In de VR bij de laatste 4 aangekomen waren het Jan de Vormer en Jaap Dijksman die de ene halve finale elkaar troffen voor een plek in de finale en Stanley de Vormer en Robert Krijte die de andere halve finale speelden. Blijkbaar hadden de "de Vormertjes" alles in hun vorige partij gegeven en zij moesten dan ook beide de overwinning aan de tegenstander laten. In de finale was het Robert die het beste spel liet zien en hij pakte dan ook de overwinning in de VR.

In de WR waren het deze avond Stefan Couwenberg en Wesley Plaisier die de lakens uitdeelden. Stefan won van Ron Willemstein, Erik van Ree en van Jeroen van Die in de halve finale en Wesley had eerst een bye, won daarna van Tristan Koedood en in de halve finale van Anne Schaap. De finale was een gelijk opgaande strijd, het werd 2-2 en 4-4 maar in de laatste leg was Wesley degene die als eerste de dubbel wist te raken en zodoende de winst pakte. Cor Ernst had met 167 de hoogste finish en er werd slechts 2x 180 genoteerd deze avond.

Al met al een geslaagde (trainings) avond die ook nog eens op tijd klaar was. De prijzenpot staat na 1 toernooi op 115, - euro en kan dus aardig oplopen als we dit gemiddelde aantal spelers houden of zelfs iets omhoog zien gaan.
Tot volgende week, Jan de vormer