wesley blonde schone21 juni, een niet te warme zomeravond en 18 deelnemers op de 1e donderdagavond zomer ranking in café “van ouds” Havenzicht. Met 18 deelnemers werd er gestart met 5 poules, 3 van 4 en 2 van 3. Poulewinnaars waren Jeroen van Die, Jeroen Mulder, Danny Mak, Geert van Wageningen en Herko van de Brink.

In de finale waren het Wesley Plaisier en Jeroen Mulder die elkaar troffen. Hierin ging het tot 2-2 gelijk op, daarna was het Wesley die niks meer miste en met 5-2 de overwinning binnen sleepte op het 1e toernooi.

In de VR waren het Schier Gouman en Stanley de vormer die de finale speelde. Schier liet zien dat hij in vorm was en versloeg Stanley met 4-0.

Dit alles houdt in dat de prijzenpot na 1 toernooi met 90, - euro is gevuld. Er 11 x 180 werd gegooid waarvan de meeste door Wesley met 5 stuks gevolgd door Geordie met 2. De hoogste finish kwam met 152 uit handen van Wesley die daarmee ver boven Jan de vormer bleef die 102 liet noteren. Zoals een ieder weet zal op de finaleavond het opgespaarde prijzengeld worden uitgekeerd aan de deelnemers die minimaal 5x zijn geweest en in de top 32 eindigen.

Verder werd er door de wedstrijdleiding (Jan de Vormer zelf) een klein foutje gemaakt. Hij werd 3e in de poule wat 2e moest zijn. 2 gewonnen wedstrijden had hij en 4 punten. Michel Merrelaar had 5 punten maar had maar 1 wedstrijd gewonnen in zijn poule, geluk dus voor Michel en pech voor Jan.
Gewonnen wedstrijden gaan dus boven het aantal gewonnen legs.

Groeten, Jan en Petra de vormer