jeroen van die31 augustus mooi weer en goede temperaturen voor de finale van de donderdagavond zomer ranking in Café “van ouds” Havenzicht. Er hadden zich 25 personen geplaatst voor deze finale maar met 1 afzegging vooraf werden er dus 6 poules van 4 gemaakt zodat we om 19.15 konden starten. Helaas op de valreep nog 2 afzeggingen door omstandigheden en zodoende werden 2 van de 6 poules, poules van 3. De beste 2 van elke poule gingen naar de WR en de rest naar de VR.

Bij de laatste 8 van de VR waren het Anne Schaap en Vincent van de Bogaert, Jan de Vormer (geen tegenstander wegens afmelding), Ron Willemstein en Patrick de Zwart, en Wim Doesburg en Maurice de Jong die het tegen elkaar opnamen. Vincent versloeg Anne, Jan ging zonder te gooien door, Ron versloeg Patrick en Wim verschalkte Maurice. Zodat de halve finales werden: Vincent tegen Jan en Ron tegen Wim.

Na een waardeloze 1e leg van Jan wist hij de volgende 2 legs simpel te winnen. Echter in de 4e ging hij haperen en kreeg er geen triple meer in. Vincent maakte hier dankbaar gebruik van en maakte 2-2. In de beslissende leg kreeg Jan 1 pijl voor de wedstrijd maar miste, wederom was het Vincent die dit afstrafte en zich plaatste voor de finale. Bij Wim lukte al helemaal niks meer en moest met 3-0 Ron de overwinning laten. Finale Ron tegen Vincent. Ron liet zien hoe je een partij wel gewoon in winst om moet zetten, hij miste nauwelijks iets en met 4-1 werd hij de winnaar van de VR.

In de kwartfinales van de WR zagen we de volgende partijen; Wesley Plaisier - Mareno Michels, Simon Aupperlee - Ledion Collaku, Wilbert van Veen - Maarten van Ettinger en Jeroen van Die -Remco Mak. Wesley en Mareno troffen elkaar vroeger dan verwacht, deze keer was het Wesley die aan het kortste eind trok en met 4-2 verloor van Mareno. Simon kwam tekort tegen Ledion (1-4), die op zijn beurt goed weg kwam een ronde eerder tegen Danny Mak. Danny wist 2-0 voor te komen tegen Ledion met o.a. Een 152 finish maar wist de partij niet af te maken. Wilbert versloeg Maarten met 4-0 en dat met vreemde pijlen (vorige week verdwenen op een ander toernooi, natuurlijk kan degene die ze per ongeluk heeft meegenomen ze terugbezorgen bij Wilbert). En versloeg Jeroen met 4-1 Remco Mak.

Inde halve finale ging Mareno helemaal los en gunde Ledion geen kans, 4-0 voor Mareno en de finaleplaats. Jeroen maakte in de andere halve finale korte metten met Wilbert, met 4-1 plaatste hij zich voor de finale tegen Mareno.
In de finale was het Jeroen die uiteindelijk te sterk bleek, 1 break was genoeg om de winst (5-3) te pakken en het toernooi te winnen.

Bij de prijsuitreiking had iedereen prijs en werd de 1355 euro verdeeld onder de spelers die zich voor de finaledag hadden geplaatst. (voor details van de zomer ranking kijk op www.dartpromotie.nl).

Rest mij nog iedereen te bedanken voor de geslaagde zomer ranking van 2017. En hopelijk tot volgend jaar.

Groeten, Jan en Petra.