wilbert van VeenDeze keer 20 deelnemers in café Havenzicht wat 5 poules van 4 opleverde. In de vorige 8 toernooien tot nu toe 3 verschillende winnaars, deze waren alle 3 afwezig op het 9e toernooi dus er zat een nieuwe winnaar aan te komen. In de poules waren het Jaap Dijksman, Wilbert van Veen, Ledion Collagu, Vincent van de Bogaert en Dennis van Genderen die als winnaars uit de bus kwamen.

Bij de laatste 4 waren er nog steeds 3 van over. Alleen Wim Doesburg wist zich hiertussen te scharen, hij moest in de halve finale echter zijn meerdere erkennen in Dennis van Genderen (4-2) en die wist zich zodoende te plaatsen voor de finale. De andere halve finale dus 2 poulewinnaars tegenover elkaar. Hierin was het Wilbert van Veen die Vincent van de Bogaert versloeg (4-2) en zodoende de andere finalist werd. Hoe wel Dennis in de finale maar liefst 4 x 180 gooide kwam hij toch te kort en verloor de finale met 5-2. Wilbert werd hiermee de winnaar van het 9e donderdagavondtoernooi.

In de VR stonden in de halve finales Danny Mak en Agnes Gouman tegen over elkaar en Simon Aupperlee tegen Stefan waterschoot. Danny won met 3-0 van Agnes en Stefan had moeite met Simon maar bleef met 3-2 aan de goede kant van de score. In de finale gooide Danny nog wel 141 uit maar was Stefan met 4-2 de sterkste.

De hoogste finish was de 141 van Danny Mak, de meeste dorst had Dennis van Genderen met maar liefst 7 stuks. En met 20 deelnemers werd de prijzenpot voor het eindtoernooi aangevuld met 100 euro en is opgelopen tot 1015 euro die op 31 augustus verdeeld word onder de deelnemers die minimaal 6x hebben mee gedaan en in de top 32 staan.

Er zijn nog verschillende spelers die geen toernooi meer mogen missen dus let op dat je er genoeg speelt.

Tot volgende week,

Jan en Petra de vormer