wesley plaisier Jan de Vormer13 juli en alweer het 6e toernooi van de zomerranking in café Havenzicht te Ridderkerk. Met 26 deelnemers weer een goede opkomst. Er werd gestart in 2 poules van 5 en 4 poules van 4. De 6 poulewinnaars waren deze keer; Remco Mak, Wim Doesburg, Wesley Plaisier, Jeroen van Die, Ledion Collaku en Wilbert van Veen. Bij de laatste 4 in de WR waren er nog steeds vier van deze mannen over.

Remco speelde zijn halve finale tegen Wesley en Wilbert tegen Jeroen. Beide partijen eindigde in een 4-1 uitslag en zodoende speelde Jeroen zijn 6e finale uit 6 toernooien. En dit keer mocht hij het opnemen tegen Wesley. Met o.a. 2X 180 in de finale was Wesley dit keer de sterkste en met 5-2 schreef hij het 6e toernooi op zijn naam.

In de VR waren het in de ene halve finale Linda Gorter die het mocht opnemen tegen John Cramer en in de andere halve finale speelde Schier Gouman tegen Jan de Vormer. Linda verloor van John met 3-0 en Jan verloor van Schier met 3-1. Inmiddels was het al best laat geworden (paar lange wedstrijden in de vr) en moest de finale tussen Schier en John dus nog gespeeld worden toen de WR al was afgelopen. Dat Schier het al laat genoeg vond bleek wel want met 4-0 gaf hij John het nakijken en pakte de winst in de VR.

De hoogste finish werd deze avond gegooid door Remco Mak met 132. Er werden 9 180ers gegooid en daarvan waren het Wilbert van Veen, Wesley Plaisier en Jan de Vormer die er ieder 2 gooide.

De prijzenpot werd aangevuld met 130 euro en staat nu op 695 euro. Volgende week het 7e toernooi en voor degene die het eindtoernooi nog willen halen maar nog niet mee hebben gedaan is het dus nog mogelijk om dat te bereiken. 6 deelnames en een plek bij de beste 32 is genoeg.

Jan en Petra de Vormer.