wesley blonde schone22 juni, na een onweersbui voor aanvang van het 3e zomeravondtoernooi, een heerlijke temperatuur en 25 deelnemers. Deze 25 deelnemers werden over 6 poules verdeeld; 5 van 4 en 1 van 5. Doordat de koploper na 2 wedstrijden; (Mareno Michels) niet aanwezig was zouden we dus een andere winnaar krijgen op het 3e toernooi.

In de VR waren het Simon Aupperlee en Schier Gouman die zich de finale inspeelde. Simon had de halve finale gewonnen van John Cramer die zichtbaar vermoeid was van zijn eerdere 3-2 partij schrijven en 3-2 partij gooien tegen Gaby. Gaby liet John ontsnappen door de laatste dubbel niet te gooien. Schier was te sterk geweest voor Anne schaap in de andere halve finale. De finale werd een eenzijdige, Schier kwam op stoom en met 4-0 versloeg hij Simon en pakte daarmee 8 punten.

In de WR een andere winnaar dan in de eerste 2 toernooien zoals gezegd. Hiervoor kwamen verschillende spelers in aanmerking maar het waren Wesley Plaisier en Jeroen (3e finale op rij) van Die die elkaar troffen in deze finale. Jeroen had Mike van Duivenbode en Ledion Collagu verslagen om de finale te bereiken en Wesley versloeg op zijn weg naar de finale Maarten van Ettinger en Freddy de Geus. In de finale ging het redelijk gelijk op. Jeroen moest wel een 141 finish gooien (Wesley op tops) om bij te blijven maar dat deed hij dan ook. Echter in de laatste leg was het Wesley die toch de winst naar zich toe trok en met 5-4 de winst pakte. Voor Jeroen dus 3 finales op rij maar nog geen winst in een finale. Met nog 9 toernooien te gaan zal dit natuurlijk nog wel gaan gebeuren.

De hoogste finish was lang in handen deze avond van Vincent van de Bogaert met 124. Echter Mike van Duivenbode kwam langszij met ook 124. Maar in de finale werd dit dus verbeterd met 141 door Jeroen van die. De meeste 180ers werden gegooid door diezelfde Jeroen, namelijk 6 stuks van de in totaal 14 deze avond.

De prijzenpot die op 210 euro stond werd aangevuld met 125 euro en staat dus na 3 toernooien op 335 euro. Deze loopt dus lekker op en zoals men weet word deze op het finaletoernooi in zijn geheel uitgekeerd aan de mensen die zich plaatsen hiervoor. Om in aanmerking te komen moet men minimaal 6x meegedaan hebben en in de top 32 staan. Een ieder kan zich dus nog plaatsen op dit moment.

Volgende week deel 4 van 12, inschrijven tot uiterlijk 19.30. Mocht je iets later komen laat het even weten.

Groeten, Jan en Petra de vormer.