mareno jan 20168 juni, een niet te warme zomeravond en 21 deelnemers aan de 1e donderdagavond zomer ranking in café “van ouds” Havenzicht te Ridderkerk.

Met 21 deelnemers werd er gestart met 5 poules, 4 van 4 en 1 van 5. Poulewinnaars waren: Mareno Michels, Maarten van Ettinger, Jeroen van Die, Jaap Dijksman en Remco Mak. Het systeem deed de loting voor de knock-out fase en met 5 poulewinnaars kan het dus voorkomen dat er 2 poulewinnaars tegen elkaar loten. Ditmaal waren dat Mareno en Jaap en er moest er dus 1 vroegtijdig afscheid nemen van het toernooi. Mareno had geen meelij met jaap en met 3-0 moest Jaap eraan geloven.

Mareno versloeg vervolgens ook Remco mak en was dus zeker van een finaleplaats. Zijn tegenstander werd Jeroen van die, Jeroen plaatste zich ten koste van John schipper, Jeroen Mulder en Stefan van Waterschoot. In de finale ging het tot 2-2 gelijk op, hierna was het Jeroen die de 1e steek liet vallen en Mareno zag uitlopen tot 4-2. Na de 4-3 was het toch Mareno die de 5-3 maakte en daarmee de winnaar werd van het 1e zomeravondtoernooi.

In de VR waren het Ledion Collaku en Marco Los die de finale speelde. Marco liet zien dat hij niet in de VR thuis hoort en versloeg Ledion met 4-0.

Dit alles houdt in dat de prijzenpot na 1 toernooi met 105, - euro is gevuld. Er 15 x 180 werd gegooid waarvan de meeste door Mareno met6 stuks gevolgd door Jeroen met 5. De hoogste finish met 111 uit handen kwam van Jeroen van die en daarmee net boven Simon Aupperlee bleef die 104 liet noteren.

De stand volgt later deze week en donderdag gaan we zien wie er een gooi gaat doen naar de overwinning op het 2e toernooi van een cyclus van 12. Zoals een ieder weet zal daarna de finale volgen en het opgespaarde prijzengeld worden uitgekeerd.

Groeten,
Jan en Petra de vormer