mareno jan 2016Donderdagavond 8 september kwamen 24 van de 26 deelnemers die het finaletoernooi gehaald hadden opdagen in café Havenzicht te Ridderkerk. Daar niemand zich had afgemeld waren de poules al gemaakt en die moesten dus wat worden aangepast. Voor Jan de Vormer was dit niet geheel gunstig want hij kwam daarmee in een poule met Wesley Plaisier en Stefan Couwenberg. Op naar de VR dus, daar kwam hij tot in de finale waar hij Remco Mak trof. Op 3-1 voorsprong kreeg hij dan de eerste wedstrijd pijlen maar miste. Het werd 3-2 en na in de 6e leg weer diverse pijlen gemist te hebben werd het 3-3. In de laatste leg wist hij dan toch eerder de dubbel te raken dan Remco en schreef daarmee de VR op zijn naam.

In de WR waren het Marco Los en Mareno Michels die de finale haalde. Marco won in de halve finale van Jaap Dijksman en Mareno won in de andere halve finale van Wesley Plaisier. Een Cobra onderonsje dus in de finale. Tot 3-3 ging het gelijk op maar de 7e en 8e leg waren dan toch voor Mareno en die pakte daarmee de winst en de hoofdprijs van 140 euro. De rest van het prijzengeld (ruim 1300 totaal) werd verdeeld onder de andere deelnemers en zodoende had de nr. 24 nog altijd 20 euro.

De hoogste finish van de avond werd gegooid door Marco Los met 164. En met 5 180ers gooide Mareno de meeste van de in totaal 16 deze avond. En dan ook nog eens voor 24.00 uur klaar met de prijsuitreiking en al.

Verder nog even een dankjewel voor degene die mij op de verschillende toernooien hebben geholpen met de wedstrijdleiding.
Het was al met al weer een geslaagd zomer toernooi en volgend jaar hopen we iedereen weer te verwelkomen.

Jan en Petra.