wesley plaisier Jan de Vormer23 juni een broeierige avond maar toch weer 27 deelnemers op de 2e donderdagavond zomerranking in café Havenzicht. Een paar mensen op vakantie en een paar nieuwe gezichten, dus precies dezelfde start als vorige week. 3 poules van 4 en 3 poules van 5.

Na de poulewedstrijden waren het Matthieu de Loos en Jeroen Mulder die zich de finale van de VR inspeelde. Matthieu versloeg achtereenvolgens Danny Mak en Ronald Ouwens en Jeroen versloeg Hans Ooyen, Stanley de Vormer en Simon Auperlee. Jeroen beschikte in de finale over de meeste reserves en trok met 4-0 aan het langste eind.

In de WR waren het Wesley Plaisier en Jeroen van Die die de finale bereikte. Jeroen was te sterk geweest voor Robert Krijte, Marco Los, en Tristan Koedood, Wesley versloeg Remco Mak, Jan Karel en Mareno Michels op weg naar de finale. Dat Wesley de finale bereikte was echter niet vanzelfsprekend. In de halve finale tegen Mareno zag dit er niet naar uit, Mareno stond in deze halve finale na 3 legs op 3-0 voorsprong en met nog 1 dubbel te gaan en 150 punten voorsprong op Wesley leek de finale binnen. Niets was echter wat het leek, na 2 beurten gemist te hebben op de dubbel was het toch Wesley die op 3-1 kwam. De volgende 2 legs ging het net zo, Mareno als eerste op de dubbel maar Wesley die als eerste uitgooide. 3-3 dus en nog 1 leg te gaan. Ook in de 7e leg ging Mareno voortvarend van start met 140-81-140 en weer had hij 200 punten de tijd voor de laatste dubbel. Maar 3 beurten verder was het weer Wesley die als eerst finishte. 3-4 voor Wesley dus. Wesley trok zijn niveau door in de finale en won hierin met 5-2 van Jeroen. Wat Wesley dus zijn 2e overwinning bracht in 2 wedstrijden.

Er werden 16 180ers gegooid deze avond waarvan Wesley met 5 de meeste had. Ook de hoogste finish van de avond kwam uit handen van Wesley met 164. De prijzenpot werd aangevuld met 27 x 5 euro en staat nu op 270 euro.

Groeten en tot volgende week,
Jan en Petra.