mitchell stefan couwenbergStefan Couwenberg heeft afgelopen zondag in café Havenzicht te Ridderkerk het 3e Havenzichtranking toernooi van 2016 op zijn naam geschreven met een 5-4 overwinning op Mitchell von Schukkmann in de finale.

Ditmaal melden zich 38 dames en heren voor de strijd om de euro’s en de ranking punten. Gestart in negen poule leverde dit de volgende negen poulewinnaars op: Stefan van Waterschoot, Jan Karel, Wesley Plaisier, Ardy Jongenelen, Jaap Dijksman, Berry Herks, Ad Ouwens, Mitchell von Schukkmann en Lydia Wouters.

Negen poules leverde uiteraard bij de laatste 16 een partij tussen twee poulewinnaars op, Lydia Wouters verloor hierin van Stefan van Waterschoot. Ook voor Wesley Plaisier, Ad Ouwens en Ardy Jongenelen viel het doek, Wesley verloor van Cor Ernst, Ardy Jongenelen redde het niet tegen ranking aanvoerder Jan Bakels en Ad Ouwens kwam te kort tegen Stefan Couwenberg.

In de kwartfinale moest Stefan van Waterschoot dan zijn meerdere erkennen in Jaap Dijksman, ging Cor Ernst ten onder tegen Stefan Couwenberg, Berry Herks verloor van Jan Karel en Mitchell von Schukkmann versloeg Jan Bakels.

In de halve finale gooide Stefan Couwenberg de hoogste finish van de dag en versloeg met 4-2 Jaap Dijksman en Jan Karel kreeg met 4-0 op zijn broek van Mitchell von Schukkmann. In de finale lieten Mitchell en Stefan sterk spel zien en moest er een negende leg aan te pas komen voor de beslissing. Het was Mitchell die hierin als eerste de kans kreeg op de zege maar Stefan die hem benutte.

mitchell hans vd giessenIn de verliezerronde was de finale een herhaling van die op het 2e toernooi: Hans v.d. Giessen versus Ron Willemstein. Beide heren lieten ook nu weer hun beste spel na de poulewedstrijden zien. Hans was op weg naar de finale te sterk voor achtereenvolgens Rob Baan, Dushi Wouters en Remco Oost terwijl Ron op zijn pad naar de finale Lorenzo Verroen, Patrick de Zwart, Davey Baan en Ledion Collaku versloeg. In de finale was het net als een toernooi eerder Hans die aan het langste eind trok, ditmaal werd het 4-1.

Bij de dames was het Lydia Wouters die zich voor de 2e maal op rij de sterkste toonde en er met de door Nagelstyliste Agnes gesponsorde envelop vandoor ging. Met een 80 uitworp tekende Lydia ook ditmaal weer voor de hoogste finish onder de dames.

Bij de heren was het Stefan Couwenberg die met 148 de hoogste finish van het toernooi gooide. Van de 22 maximum scores die er gegooid werden namen Hans v.d. Giessen en Jan Karel er de meeste voor hun rekening met beiden 4 stuks.

Het volgende toernooi van de Havenzicht ranking 2016 vindt op zondag 13 maart plaats en ook die dag kan men zich tot 12.45 uur ter plaatse in café Havenzicht aan de Havenstraat te Ridderkerk inschrijven.