jan bakels jan de vormerKomende zondag wordt in café Havenzicht te Ridderkerk het 3e toernooi van de gelijknamige ranking gespeeld. De eerste twee toernooien brachten Jan Bakels, met een toernooizege en een halve finaleplaats, aan kop van de ranking, gevolgd door drie Bonzai spelers: Edwin Boot, Stefan Waterschoot en Anne Schaap. Met nog 13 toernooien te gaan zal er natuurlijk nog wel het een en ander veranderen aan deze stand en is het de vraag of Jan van meet af aan de koppositie in handen zal weten te houden.

Waar bij de heren de opkomst vrijwel gelijk is aan die van vorig jaar is de opkomst bij de dames wat terug gevallen, met 4 en 3 deelnemende dames is deze beduidend minder als voorgaande jaren. Het zal Lydia Wouters verder een zorg zijn, zij verloor het eerste toernooi dan nog wel van Moeder Dushi Wouters, maar op het 2e toernooi werd de winst binnengesleept en trok zij behalve de envelop voor de 1e prijs ook die van de hoogste dames finish naar zich toe.

Komende zondag is het dan weer tot 12.45 uur mogelijk om zich voor de Havenzicht ranking 2016 in te schrijven en de strijd aan te gaan met de andere regionale toppers.