gaby wesley janAfgelopen zondag werd in café Havenzicht te Ridderkerk het 2e Havenzicht ranking toernooi van 2016 gespeeld. Bij een opkomst van 36 dames en heren waren het aan het eind Wesley Plaisier en Cor Ernst die de finale speelden. De winst viel uiteindelijk in handen van Wesley Plaisier.

Er werd ditmaal in een poulesysteem gestart waarbij het Jan Bakels, Cor Ernst, Daniel Geysendorpher, Jaap Dijksman, Jan Karel, Stefan Waterschoot, Wesley Plaisier, Edwin Boot en Schier Gouman waren die als winnaar uit hun poule kwamen.

Bij de laatste 16 kwamen dus twee poulewinnaars tegen elkaar, het was Schier Gouman die in Jan Bakels zijn meerdere moest erkennen. Van de overige poulewinnaars werd Edwin Boot uitgeschakeld door Stefan Couwenberg, Stefan Waterschoot door Anne Schaap en Daniël Geysendorpher door Jeffrey Oost. Cor Ernst kwam met de schrik vrij, Ardy Jongenelen speelde voor de spreekwoordelijke Sinterklaas en Cor ging verder. Jan Karel was in deze fase te sterk voor Peter Nuis, Wesley Plaisier versloeg Remco Oost en Jaap Dijksman zond Delano Michels naar het schrijfbord.

In de kwartfinale viel het doek voor Jaap Dijksman, hij ging kansloos ten onder tegen Stefan Couwenberg. Anne Schaap kon niet voor een verrassing zorgen tegen Cor Ernst, Jan Bakels bleef ongeslagen tegen Jan Karel en Wesley Plaisier was te sterk voor Jeffrey Oost.

In de halve finale zag het er naar uit dat Jan Bakels zijn ongeslagen status op de Havenzicht ranking zou behouden, maar met 4-3 moest hij dan toch het hoofd buigen voor Wesley Plasier. Cor Ernst mocht voor de 2e maal deze dag niet klagen, en hij plaatste zich ten koste van Stefan Couwenberg voor de finale. In de finale hield het geluk dan toch op voor Cor, Wesley kende geen pardon, pakte elke kans en dat leverde hem dan ook de toernooizege op.

gaby hansIn de verliezerronde waren het Ron Willemstein en Hans v.d. Giessen die zich de finale in speelden. Ron, die deze dag verscheidene partijen als vrijwillige schrijver optrad, kende een goede middag na de 2-1 overwinning van Ajax op Feijenoord. In de poulewedstrijden was hij nog afgeleid door het gebeuren op het grote scherm maar daarna werden Axel Zwaving, Lorenzo Verroen en Michael Geysendorpher uitgeschakeld. Dat Hans v.d. Giessen zich in de finale met 4-0 iets sterker toonde mocht voor Ron de pret niet drukken. Hans was eerder ook al te sterk geweest voor achtereenvolgens Patrick de Zwart, Danny Mak, Manuel Marques en Boy van Reede.

De dames laten het wat opkomst betreft een beetje afweten dit jaar, het waren Agnes Gouman en Lydia Wouters die na inschrijving voorbestemd waren om de finale te spelen. Het was Lydia die deze op haar naam schreef en daarmee de door Nagelstyliste Agnes gesponsorde enveloppe in ontvangst mocht nemen.

gaby lydiaDe hoogste finish bij de dames kwam ditmaal uit op 130 en deze kwam uit handen van Lydia Wouters. Bij de heren was het Jaap Dijksman die met 140 voor de hoogste uitworp tekende.

Van de 16 maximum scores die er gegooid werden nam Stefan Couwenberg er met vier stuks de meeste voor zijn rekening.

Het volgende toernooi van de Havenzicht ranking 2016 vindt op zondag 21 februari plaats en ook die dag kan men zich tot 12.45 uur ter plaatse in café Havenzicht aan de Havenstraat te Ridderkerk inschrijven.