jan bakels jan de vormerNet als een jaar eerder kende de Havenzicht ranking een rustige start, ditmaal schreven zich 39 dames en heren in en daarmee waren er net zo veel heren als een jaar eerder. Alleen bij de dames waren er ditmaal twee minder, veel maakte dat niet uit, de finale was hetzelfde. Dushi Wouters mocht aantreden tegen dochter Lydia en ook ditmaal trok Dushi aan het langste eind en daarmee ging de damesprijs gesponsord door Nagelstyliste Agnes naar de oudste deelnemer.

In het reguliere toernooi waren het de mannen van Bonzai en Greyhounds 3 die zich de finale in speelden. In de winnaarsronde waren het Edwin Boot en Jan Bakels, terwijl in de verliezerronde Anne Schaap en Schier Gouman elkaar bestreden.

Edwin Boot speelde zich ten koste van Patrick de Zwart, Lydia Wouters, Wim Doesburg en in de halve finale Jeroen van Die de finale in. Jan Bakels stond ditmaal ook scherp op de dubbel en hij versloeg achtereenvolgens Simon Auperlee, Leolion Collacu, Danny Mak en in de halve finale Stefan Waterschoot. Jan stond tot aan de finale slechts twee legs af.

In de finale tussen Edwin en Jan hielden beide mannen elkaar wel in evenwicht maar was Jan toch net iets scherper als Edwin en dit leverde hem dan ook een 5-2 overwinning en daarmee de toernooizege op.

anne petraIn de verliezerronde versloeg Anne Schaap achtereenvolgens Ardy Jongenelen, Dennie Jorens, Remco Mak en Axel Zwaving. Schier Gouman kende geen genade met Ron Willemstein, Rob Baan en, enigszins verrassend, Stefan Couwenberg. In deze finale was het Anne die het scherpst stond en met 4-1 trok hij dan ook de zege naar zich toe en moest Schier zich tevreden stellen met de 2e plaats.

Berry Herks, Mitchell von Schukkmann en Edwin Boot waren goed voor een 120 finish waar Stefan Waterschoot met 121 overheen ging. Edwin Boot liet echter de hoogste uitworp noteren met een 123 finish. Bij de dames gooide Dushi vanaf 92 uit, maar dat was niet genoeg om boven de 94 van Lydia Wouters te komen.

Het volgende toernooi van de Havenzichtranking 2016 vindt op zondag 7 februari plaats, die dag kan men zich weer tot 12.45 ter plaatse in café Havenzicht aan de Havenstraat te Ridderkerk inschrijven.