mareno-michels jandevormer-2015Afgelopen zondag werd in café Havenzicht te Ridderkerk het finaletoernooi van de Havenzichtranking 2015 gespeeld. Het was Mareno Michel die er met de hoofdprijs vandoor ging met een 5-2 overwinning op Mitchell von Schukkmann in de finale.

Dit jaar hadden zich weer 40 dames en heren geplaatst voor het finaletoernooi welke verdeeld werden over 8 poules om uit te maken wie er verder gingen voor het "Grote Geld" en wie er in de verliezerronde verder moest strijden. De hele top 8 wist zich de winnaarsronde in te spelen, al kwamen zij niet allemaal als 1e uit hun poule. Jaap Dijksman moest Berry Herks voor zich dulden en Jeroen van Die werd 2e achter Marco Smit.

Ranking winnaar Cor Ernst ging wel als poulewinnaar verder, maar kroop in de 1e knock-out ronde door het oog van de naald toen Jaap Dijksman in de beslissende 5e leg 2 darts voor de wedstrijd miste, Cor faalde vanaf 52 niet en ging toch door. Een ronde later in de kwartfinale viel het doek echter toch voor Cor. Uitkomend tegen Mitchell von Schukkmann, die even daarvoor Jeroen van Die uit het toernooi speelde, ging Cor ondanks 2x een 180 score kansloos met 4-0 ten onder.

Nigel van Milligen, als 4e geplaatst, kwam ook met de nodige moeite door de 1e knock-out ronde, een 5e leg was nodig om Jan Bakels uit te schakelen. Ook voor Nigel viel het doek echter in de kwartfinale. Nigel mocht aantreden tegen de nr. 5 van de lijst, Jan Karel. Jan die even eerder Ben Michels met 3-0 versloeg maakte met 4-1 korte metten met Nigel en plaatste zich daarmee voor een onderonsje met Mitchell von Schukkmann.

Mareno Michels, als 2e geëindigd op de ranking, wist ook als winnaar uit zijn poule te geraken en versloeg vervolgens met 3-1 Edwin Boot. Edwin had een 112 finish nodig om een leg binnen te halen. In de kwartfinale moest Mareno tegen Stefan Couwenberg echter ook aan de bak. Stefan versloeg een ronde eerder Marco Smit met 3-2 en wist tegen Mareno ook een beslissende leg af te dwingen. Ditmaal moest hij deze echter aan zijn tegenstander afstaan en was het Mareno die zich voor de halve finale plaatste.

Geheel volgens het boekje moest Mareno daarin aantreden tegen de als 3e geplaatste Erik van Rijswijk. Erik kwam als poulewinnaar door, schakelde vervolgens Manuel Marques met 3-0 uit en was in de kwartfinale met 4-2 te sterk voor Berry Herks. Berry kende een ronde eerder geen problemen met Tristan Koedood, 3-0.

In de halve finale lieten Mareno en Erik een mooie partij zien waarbij het Mareno was die met 5-3 aan het langste eind trok. Mitchell von Schukkmann speelde een sterke partij tegen Jan Karel en hij plaatste zich met 5-0 voor een finale tegen Mareno. In de finale was het Mareno die het betere spel liet zien en die met 5-2 de toernooizege en daarmee de € 600, - hoofdprijs voor zich opeiste.

wesley plaisier-finale-2015In de verliezerronde was het Wesley Plaisier die heer en meester was. In de poule werd één leg te veel verloren om naar de winnaarsronde te gaan. Getergd liet Wesley vervolgens in de verliezerronde zijn tegenstanders in het stof doen bijten. Achtereenvolgens Lydia Wouters, Marco v.d. Kant en Stefan Waterschoot hadden geen antwoord op het spel van Wesley. In de finale mocht Wesley dan aantreden tegen Jan Snel. Jan moest werken voor zijn geld, Wim Doesburg werd met 3-1 verslagen, Ronald Ouwens met 3-2 en ook tegen Anne Schaap was een beslissende vijfde leg nodig. In de finale had Jan echter geen weerwoord op het spel van Wesley en met 4-0 ging de overwinning in de verliezerronde dan ook naar Wesley Plaisier en moest Jan Snel zich tevreden tellen met de 2e plaats.

marian levai-jan-de-vormer 2015Ditmaal hadden zich 6 dames via de dames ranking voor het dames finaletoernooi geplaatst en zij mochten onderling strijden voor de 4 extra damesprijzen die er naast het reguliere toernooi te verdienen waren. Een zware dag dus voor de dames die zich ook voor het hoofdtoernooi hadden geplaatst. Het was aan het eind Marian Levai die als 1e eindigde, alleen Agnes Gouman wist Marian een nederlaag toe te brengen. Aangezien Agnes zelf verloor van Lydia Wouters en Samira Michels moest zij zich uiteindelijk tevreden stellen met een 3e/4e plaats naast Samira. Samira verloor van Marian Levai en Ria de Pan. Ook Ria moest 2 nederlagen incasseren, Agnes Gouman en Marian Levai bleken te sterk. Op basis van gewonnen legs en onderling resultaat eindigde Ria echter als 2e bij de dames.

De hoogste finishes op het finaletoernooi kwamen uit handen van Marian Levai en Jan Karel. Marian toonde zich deze dag een echte veelvraat onder de dames en met een 110 uitworp wist zij ook deze damesprijs naar zich toe te trekken. Jan Karel had met 140 de hoogste uitworp onder de heren.

Na afloop van het toernooi was er het gebruikelijke Chinees, waarna de prijsuitreiking plaatsvond.
De organisatie van de Havenzicht ranking kan weer terugkijken op een geslaagd ranking jaar waarbij het gemiddelde aantal deelnemers weer iets steeg en er ditmaal 42 dames en heren met minimaal € 40, - huiswaarts keerden. Mareno Michels bij de heren en Marian Levai bij de dames waren de grote winnaars dit seizoen. Naast vijf toernooizeges ging Mareno aan het eind met € 800, - huiswaarts terwijl Marian zesmaal tot beste dame werd gekroond en zij kon op de slotdag met € 230, - huiswaarts keren.

Iedereen wordt uiteraard weer bedankt voor zijn en/of haar bijdrage, en wij hopen alle deelnemers volgend jaar weer terug te zien op de Havenzicht ranking 2016.

Op zondag 17 januari 2016 gaat de Havenzichtranking 2016 van start en ook die dag kan iedereen zich weer tot 12.45 ter plaatse inschrijven in café "van ouds" Havenzicht aan de Havenstraat te Ridderkerk.