mareno ireneAfgelopen zondag werd in café Havenzicht te Ridderkerk het 9e toernooi van de Havenzichtranking 2014 gespeeld. Ditmaal mocht de organisatie 46 dames en heren verwelkomen die de strijd om de euro's en de ranking punten met elkaar aangingen. Vroeg in het toernooi waren er de eerste verrassende uitslagen, Nigel van Milligen gaf Wesley Plaisier met 3-0 klop, Dushi Wouters zond "Big Ron" Visser met 3-1 de verliezerronde in, Gerit Geelen won enigszins onverwacht met 3-0 van Remco Mak, Jan de Vormer liet zich gelden en zond Jerome Hostmann naar het schrijfbord, Stanley de Vormer verschalkte "Der Uwe" Lammers en Cor Ernst moest zijn heil in de verliezerronde zoeken na een ontmoeting met Manuel Marques.

Voor Manuel Marques viel het doek een ronde later, hij redde het niet tegen Mareno Michels, Ook Mitchell von Schukkmann mocht na zijn 2e optreden huiswaarts keren, Ardy Jongenelen bleek ditmaal te sterk voor Mitchell. Ook voor Jeroen van Die duurde het toernooi ditmaal niet lang, hij moest met 3-2 het hoofd buigen voor Jan Karel. Dushi Wouters versloeg in haar 2e partij Stefano Mus (3-2), maar ging een ronde later tegen Hans v.d. Giessen met 3-2 ten onder.

In de kwartfinale maakte Mareno Michels met 3-0 gehakt van Jaap Dijksman terwijl Jan Bakels met dezelfde cijfers Geert van Wageningen uitschakelde. Jan Karel maakte met 3-1 een eind aan het optreden van Hans v.d. Giessen en Ardy Jongenelen zond met 3-1 Tony Buitelaar retour naar Den Haag.

In de halve finale waren twee mooie partijen te zien, al waren de uitslagen duidelijk. Mareno won met 4-1 van Jan Bakels en Ardy Jongenelen kwam met 4-0 net iets te kort tegen Jan Karel. In de finale tussen Mareno en Jan lieten beiden weer mooi spel zien waarbij het uiteindelijk Mareno was die met 5-3 aan het langste eind trok en daarmee zijn 4e Havenzicht overwinning dit seizoen boekte.

cor-ernst-13-07-2014In de verliezerronde waren het Cor Ernst en Wesley Plaisier die de lakens uitdeelden. Cor kende geen mededogen met Ben Michels, Samira Michels en Stefan Waterschoot. Wesley speelde Agnes Gouman, Simon Auperlee, Danny Mak en Jerome Hostmann uit het toernooi. Ook deze finale mocht gezien worden, het was aan het eind Cor Ernst die met een 4-2 overwinning van de baan stapte.

Bij de dames waren het ditmaal Ria de Pan en Agnes Gouman die elkaar in de finale betwisten. Voor Agnes was het haar eerste finale terwijl Ria er al een enkele achter haar naam heeft staan. De overwinning ging dan ook naar Ria die met haar ervaring moeiteloos aan het langste eind trok. Voor haar was dan ook de enveloppe met inhoud, gesponsord door Nagelstyliste Agnes.

Samira Michels liet met 96 de hoogste finish onder de dames noteren terwijl Ardy Jongenelen met 133 de hoogste uitworp bij de heren op zijn naam schreef. Er werden ditmaal slechts 14 maximum scores genoteerd en hiervan namen Mareno Michels en Ardy Jongenelen met beiden 3 stuks de meeste voor hun rekening.

"Der Uwe" en Antoinette Lammers sloegen hun slag op de verloting, drie prijzen waaronder twee boodschappenmanden waren hun deel. Voor Uwe dus even geen bezoek aan de AH.

Het volgende toernooi van de Havenzicht ranking vindt plaats op zondag 10 augustus, die dag wordt er weer in koppelformaat gestreden. Eerst is er echter op 27 juli de Open Havenzicht koppels en op 3 augustus de Open Havenzicht singels. Voor beide toernooien kan op de dag zelf tot 12.30 ingeschreven worden. Voor beide toernooien geld een maximumaantal deelnemers en wilt u zeker zijn van deelname: voorinschrijven kan men voor deze toernooien bij Jan de Vormer.