jan karel jan de vormerOp zondag 27 januari 2019 werd de 2e ranking gespeeld en er kwamen 42 dames en heren naar de wedstrijd tafel om zich in te schrijven. Er werd eerst in poules gepeeld voor we het toernooi afmaakte met het knock out. Er waren 2 poules van 5 en 8 poules van 4 en er werd een best of 3 gespeeld.

De poulewinnaars waren, Nigel Dikhoff, Simon Aupperlee, Stephan Engelmoer, Auke Reinders, Richard de Jong, Tony Buitelaar, Nigel van Milligen, Wilco Mulder, Wim Doesburg en Ruud Schipper. Samen met de nummers 2 en de nummers 3 uit de poule van 5 gaan zij voor de winnaars ronde.

In de finale van de winnaars ronde stonden Jan Karel en Robert Krijthe tegenover elkaar.
Jan bereikte de finale door te winnen van Jaap Dijksman 3-0, Nigel van Milligen 3-1, Ger Verroen 3-0 en in de halve finale van Richard Broer met 4-3. Robert deed dit van Arno Fransen 3-0, Auke Reinders 3-1, Wilco Mulder 3-2 en in de halve finale van Ruud Schipper 4-1. De overwinning van de 2e ranking werd met een 5-2 winst een prooi voor Jan Karel die daar mee zijn 2 overwinning op rij pakte.

In de verliezers ronde werd de eindstrijd uitgevochten door Thom van den Herik en Ron Willemstein.
Thom kwam in de finale door winst op Lydia Wouters 3-2, Dennie Jorens en in de halve finale van Gerrit Geelen met 3-2. Ron kwam daar door te winnen van Lorenzo Verroen 3-0, Daisy van Driel 3-0 en in de halve finale van Robert-Jan Koolstra met 3-1. In de finale moesten alle legs gespeeld worden voordat we de winnaar konden feliciteren en dat werd met 4-3 Ron Willemstein.

Er werd in totaal 13 maal een 180 genoteerd en er waren 3 spelers die er ieder 2 voor hun rekening namen Jan Karel, Richard Broer en Ron Willemstein. De hoogste finish is met een 146 finish een prooi geworden van Stephan Engelmoer.

Voor de dames poule waren er 6 dames die de strijd aan gingen met elkaar. De 2 speelsters die daarvan over bleven waren Dushi Wouters en Daisy van Driel. Het was met een 4-2 overwinning Daisy van Driel die de winst voor zich op eiste en ook daarmee haar tweede overwinning op rij.

Er werd door de dames geen 180 gooit deze keer. De hoogste finish werd gegooid door Lydia Wouters met een finish van 100.

Het 3e ranking toernooi zal gehouden worden op zondag 24 februari 2019. Hoop jullie dan allemaal weer te mogen begroeten en in te schrijven.