jan corrine karelEr kwamen zich 54 dames en heren aanmelden voor de eerste ranking van dit jaar. Er werd nu gespeeld in 18 poules van 3 spelers en dan gingen de eerste 2 naar de winnaars ronde en de nr 3 naar de verliezers ronde.

Als winnaars kwamen van de poules kwamen tevoorschijn, Stefan Waterschoot, Rowdy Rook, Stefano van Engelen, Jan Karel, Ben Michels, Wilco Mulder, Auke Reinders, Lorenzo Verroen, Ferry de Ling, Ad Kromeich, Ruud Schipper, Richard Broer, Jeroen Kromeich, Ger Verroen, Manuel Marques, Stephan Engelmoer, Robert Krijthe en Ron Willemstein.

Na hun eerste wedstrijd in de winnaars ronde bleven er nog 10 van de 18 winnaars over. Stephan Engelmoer verloor onder andere van Bryan de Hoog en Ger Verroen van Patrick Huiskes dit deed ook Wilco Mulder van Danny Mak en Ron Willemstein van Rowdy Rook en Manuel Marques van Jan de Vormer en Ruud Schipper van Anoup Ramdajal en Ben Michels van Jeroen van Die en Robert Krijthe van Stefan Waterschoot. Uit eindelijk kwamen Auke Reinders en Jan Karel tegenover elkaar in de finale te staan. Auke kwam daar door overwinningen op Dennis Zijdemans 3-0, Jan de Vormer 3-2, Anoop Ramdajal 3-2 en in de halve finale met 4-1 van Jeroen van Die. Jan Karel deed dit tegen Dushi Wouters 3-0, Richard Broer 3-0, Bryan de Hoog 3-1 en in de halve finale met 4-0 van Danny Mak.

In de finale nam Auke een voor sprong maar Jan wilde zich niet te makkelijk over geven en wist terug te vechten en wist zo alsnog de winst van de eerste ranking op zijn naam te schrijven met een 5-4 overwinning.

Er werd in totaal die dag 13 maal een 180 gegooid en Jan Karel zette die met 4 stuks de meeste op zijn naam. De andere finalist Auke schreef de hoogste finish op zijn naam met een finish van 153.

In de verliezers ronde stonden in de finale Lydia Wouters en Schier Gouman tegenover elkaar.
Lydia bereikte de finale door winst op Tristan Koedood 3-1, Jan Postma 3-0 en in de halve finale met 3-1 Erik Visser. Schier van onder andere Ad Ouwens 3-0, Andy Karel 3-2 en in de halve finale van Marco Bontenbal met 3-1.

In de finale gingen ook zij net als de winners ronde tot de laatste leg. Deze werd tenslotte met 4-3 gewonnen door Lydia.

In de dames ronde waren er 7 dames die zich hadden ingeschreven. Corrine was hier de geen die de bye had gekregen. Het waren Daisy van Driel en Agnes Gouman die elkaar als eerste troffen en deze werd met 3-0 gewonnen door Daisy. Zo kwamen ook Lydia Wouters en Dushi Wouters tegenover elkaar en Lydia won met 3-2. De 3e wedstrijd was Priscilla van de Kant en Petra van Maurik. Priscilla won deze met 3-1. De have finales waren Daisy en Lydia tegen elkaar en werd door Daisy gewonnen met 3-1. De andere halve finale waren Priscilla en Corrine en deze won Corrine met 3-1.
In de finale dus Daisy en Corrine tegenover elkaar. De winst werd opgeëist met een 4-0 overwinning door Daisy van Driel.

De hoogste finish van de dames kwam deze dag met een 107 finish op naam te staan van Lydia Wouters.

De volgende ranking is op zondag 27 januari 2019