wesley plaisier Jan de VormerZondag 9 december stond Café ‘’van ouds’’ Havenzicht te Ridderkerk in het teken van de jaarlijkse editie van de Open Havenzicht Singles 2018. Met wat aan- en afmeldingen mocht de organisatie van HW Darts uiteindelijk 30 deelnemers verwelkomen die met de elkaar de strijd aan gingen om de gegarandeerde prijzenpot van €400,-. Om 13:00 uur kon het startsein worden gegeven voor de poulefase, waarin werd bepaald welke spelers zich na het doen van de loterij mochten gaan opmaken voor de winnaars- of verliezersronde.

Uiteindelijk leverde de poule des doods de twee finalisten af in de verliezersronde. Het waren Jeroen van Die en Nigel van Milligen die in hun poule Cor Ernst en Anoop Ramdajal voor zich moesten dulden, maar zich goed wisten te revancheren. Zo kende Jeroen geen problemen met Danny Mak (3-0), Nick van Huet (3-0) en Remco Mak (4-1), terwijl Nigel op zijn beurt wist af te rekenen met Gerrit Geelen (3-0), Pascal Schwegler (3-0) en Wilco Mulder (4-2).

Waar Jeroen in de poulefase nog met ruime cijfers te sterk was voor Nigel (3-0), slaagde Nigel er nu wel in om er een echte wedstrijd van te maken. Beide heren gaven elkaar het nodige tegengas waardoor het een gelijk opgaande finale werd. Uiteindelijk moest er een beslissende laatste leg aan te pas komen. Hierin trok Jeroen wederom aan het langste eind, waardoor hij met een 5-4 overwinning de verliezersronde in de wacht kon slepen.

Kwartfinale:
Pascal Schwegler 0-3 Nigel van Milligen
Axel Zwaving 0-3 Wilco Mulder
Nick van Huet 0-3 Jeroen van Die
Remco Mak 3-2 Wim Doesburg

Halve finale:
Nigel van Milligen 4-2 Wilco Mulder
Jeroen van Die 4-1 Remco Mak

Finale:
Nigel van Milligen 4-5 Jeroen van Die

Naast Nigel en Jeroen wist ook Cor Ernst uit deze poule een finaleplaats te bemachtigen, al deed hij dat in de winnaarsronde. Na een ijzersterk begin in zijn poule, waarin hij geen leg afstond, trok hij zijn goede vorm door in de knock-outfase. Ook Stefan Waterschoot kon geen leg winnen, waarna Cor in twee spannende partijen zich niet van de wijs liet brengen door Mareno Michels (4-3) en Erik van Rijswijk (5-3).

Ook Anoop Ramdajal was hard op weg om het aantal finalisten uit de poule des doods op vier te brengen, maar werd in halve finale gestuit door Wesley Plaisier. Ook Wesley begon zijn toernooi direct goed door in een poule van drie al zijn dubbele confrontaties met Brendan Drumm en Vincent van de Bogaert winnend af te sluiten, waarna hij achtereenvolgens geen mededogen kende met Patrick van den Boogaard (4-2), Mirko Cerpelloni (4-1) en Anoop Ramdajal (5-3).

Net als in de verliezersronde maakte de beide finalisten er een spannende wedstrijd van. Zowel Cor als Wesley was vastberaden om de eindzege naar zich toe te trekken en zo gaven zij elkaar geen duimbreedte. Ook deze finale leek af te stevenen op een beslissende laatste leg, maar daar stak Wesley tijdig een stokje voor. Hij zette zich bij een stand van 5-4 in zijn voordeel op matchpoint en liet deze kans niet onbenut. Zodoende was het Wesley Plaisier die met een 6-4 overwinning de Open Havenzicht Singles 2018 op zijn naam kon schrijven en de rijkst gevulde enveloppe met €150,- in ontvangst mocht nemen.

Laatste 16:
Richard Broer 2-4 Stefano van Engelen
Danny van Trijp 3-4 Anoop Ramdajal
Mirko Cerpelloni 4-1 Finn Kalsbeek
Wesley Plaisier 4-2 Patrick van den Boogaard
Mareno Michels 4-0 Brendan Drumm
Cor Ernst 4-0 Stefan Waterschoot
Erik van Rijswijk 4-1 Manuel Marquez
Nigel Dikhoff 4-3 Simon Auperlee

Kwartfinale:
Stefano van Engelen 2-4 Anoop Ramdajal
Mirko Cerpelloni 1-4 Wesley Plaisier
Mareno Michels 3-4 Cor Ernst
Erik van Rijswijk 4-0 Nigel Dikhoff

Halve finale:
Anoop Ramdajal 3-5 Wesley Plaisier
Cor Ernst 5-3 Erik van Rijswijk

Finale:
Wesley Plaisier 6-4 Cor Ernst

Daarnaast had Wesley Plaisier met 6 stuks het grootste aandeel in de 38 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 164 uit handen kwam van Wilco Mulder. Beste dame werd Sabrina Jongenotter met een 9e plaats in de verliezersronde en de 3-darts shoot-outs werden gewonnen door Sandra van Beek (18) en Jeroen van Die (140).

Open Havenzicht 2019 single

Ons volgende weekend toernooi staat gepland op zaterdagavond 5 januari. Dan zijn we te gast in Snookercafé Vlaardingen voor wederom een sfeervol koppeltoernooi, waarbij er gestreden zal worden om de minimale 1e plaats van €200,- en de overige prijzen.

Bekijk onze Facebookpagina HW Darts voor meer informatie.

Tot dan!