jaap mareno janAfgelopen zondag werd in café Havenzicht te Ridderkerk het finaletoernooi van de gelijknamige darts ranking gespeeld. Ruim € 4500, - zou er deze dag verdeeld gaan worden en 33 dames en heren gingen hiervoor de strijd met elkaar aan.

Uiteraard werd er ook in weer in een poulesysteem gestart en mochten de deelnemers in een best of 5 uitmaken wie er naar de hoofdronde ging en wie zich bij de prijsuitreiking met wat minder tevreden moest stellen en naar de verliezerronde ging.

De deelnemers hadden er duidelijk zin in en in een sneltreinvaart werden de poulewedstrijden afgewerkt. In poule 1 werd Mareno Michels eerste voor Ardy Jongenelen terwijl Ruud Schipper poule 2 voor zich opeiste voor Jeroen van Die. In poule 3 eindigde Stefano van Engelen op kop voor Stefan Waterschoot, in poule 4 eindigde Richard Broer op 1 voor Jaap Dijksman op 2, in poule 5 won Wesley Plaisier voor Wilco Mulder en in poule 6 was het Nigel van Milligen die op 1 eindigde voor Cor Ernst. Dennis Zijdemans maakte in poule 7 zijn favorieten waar, Danny Mak eindigde op 2 terwijl in poule 8 Jan Karel iedereen achter zich liet en Simon Auperlee 2e werd.

In het knock-out gedeelte begon Mareno Michels met een overwinning op Simon Auperlee en werd Wesley Plaisier door Cor Ernst naar het schrijfbord gestuurd. Stefan van Engelen liet Jaap Dijksman in het stof doen bijten terwijl Jeroen van Die een eind maakte aan de aspiraties van Dennis Zijdemans. Ruud Schipper ging verder na een overwinning op Danny Mak en Nigel van Milligen zette zijn zegereeks voort tegen Wilco Mulder. Voor Stefan Waterschoot eindigde het toernooi met een optreden tegen Richard Broer die een ronde later Jan Karel tegenover zich kreeg, Jan schakelde Ardy Jongenelen uit.

In de kwartfinale gooide Mareno driemaal een 180 score en moest Cor Ernst met 4-2 het hoofd buigen. Stefano van Engelen ging met 4-1 ten onder tegen Jeroen van Die en Nigel van Milligen won met dezelfde cijfers van Ruud Schipper. Jan Karel was met 4-2 te sterk voor Richard Broer.

In de halve finale liet Jeroen tegen Mareno een 121 finish aantekenen maar moest hij wel met 5-1 de eer aan Mareno laten. In de andere halve finale maakte Jan en Nigel er een spannende partij van, Jan liet de derde leg glippen en zag Nigel op een 3-1 voorsprong komen. In het vervolg vocht Jan zich echter sterk terug naar 4-4 en moest de negende leg de beslissing brengen. Hierin was Jan dan toch het koelbloedigst en hij plaatste zich dan ook voor een finale tegen Mareno.

In deze finale stond Mareno weer scherp en met o.a. een 136 finish en tweemaal een maximum score trok hij met 6-2 de toernooizege en de € 600, - hoofdprijs naar zich toe. Jan mocht zich tevreden stellen met de 2e plaats en een enveloppe met € 400, -.

jaap ron willemsteinIn de verliezerronde was de strijd niet minder hevig, hierin waren het Ron Willemstein en Ben Michels die zich tot in de finale speelden. Ron was op weg naar de finale te sterk voor Kelly Visser, Schier Gouman en Daisy van Driel. Ben schakelde op weg hier naartoe achtereenvolgens Jan Bakels, Lorenzo Verroen en Jan Snel uit. In deze finale was het Ron die weinig miste en met 4-1 de overwinning naar zich toetrok.

Een viertal dames hadden zich geplaatst voor het damesonderonsje en hierin was het Dushi Wouters die zich met drie overwinningen de beste dame mocht noemen, goed voor een enveloppe met € 100, -. Daisy van Driel moest genoegen nemen met de 2e plaats voor Agnes Gouman en Linda Gorter.

jaap wil 2005Jaap Wil 2001Na afloop ven het toernooi was er het gebruikelijke Chinees en werden vervolgens alle prijzen uitgereikt.

Voor Jaap en Wil was het na 19 jaar de laatste keer dat zij achter de wedstrijdtafel plaatsnamen, volgend seizoen zullen er andere gezichten te zien zijn. Uiteraard bedankten zij Petra, Lenny en Jan voor de gezellige jaren. Andersom werden zij ook in het zonnetje gezet en was er o.a. een leuke taart.

Voor komende tijd wensen wij iedereen uiteraard fijne feestdagen en een goede jaarwisseling toe. Op zondag 6 januari kan iedereen zich weer tot 12.45 uur in café Havenzicht aan de Havenstraat te Ridderkerk inschrijven voor de Havenzichtranking 2019.