petra Daisy van drielAfgelopen zondag werd in café Havenzicht het laatste toernooi van de Havenzichtranking 2018 gespeeld. 36 dames en heren namen ditmaal de moeite om zich tijdig in Ridderkerk te melden voor de strijd om de euro’s en de ranking punten, voor enkele deelnemers ging het vooral om het laatste er moest immers bij de laatste 32 geëindigd worden om zich te plaatsen voor het finaletoernooi.

Ook nu weer werd er in poules gestart om de schapen van de bokken te scheiden. In poule 1 deed Agnes Gouman goede zaken door als 2e achter Wilco Mulder te eindigen. Poule 2 viel ten prooi aan Wesley Plaisier voor Johnny Monte. Stefano van Engelen moest in poule 3 alleen Richard Broer boven zich dulden terwijl in poule 4 Mareno Michels als eerste eindigde voor Jeroen Luyten. In poule 5 verloor Nigel van Milligen geen leg en moest Ron Willemstein genoegen nemen met de 2e plaats. In poule zes stond Jan Bakels op scherp en werd Jeroen van Die 2e. Poule 7 was voor Tony Buitelaar voor Dennis Zijdemans. In poule 8 liet Schier Gouman de concurrentie achter zich en werd Ruud Schipper 2e. In poule 9 heerste Jan Karel en was het Jaap Dijksman die genoegen moest nemen met de 2e plaats.

nigel van milligen petra de vormermareno petraIn de winnaarsronde moesten de eerste poulewinnaars bij de laatste 16 al afscheid nemen van het toernooi, Wilco Mulder ging ten onder tegen Jan Karel, Tony Buitelaar kwam te kort tegen Jeroen van Die en Schier Gouman verloor van Dennis Zijdemans. Mareno Michels was ondertussen op jacht naar de koppositie in de 180 lijst en hij versloeg met 3-1 de lijstaanvoerder hierin, Stefano van Engelen.

In de kwartfinale mooie partijen waarbij Jan Karel in geen tijd 2-0 voor kwam tegen Nigel van Milligen om uiteindelijk met 3-2 de overwinning toch aan Nigel te laten. Richard Broer stond op scherp tegen Jeroen van Die en met o.a. een 114 finish boekte hij een 3-0 zege. Wesley Plaisier moest met 3-0 de duimen leggen tegen Jan Bakels. Mareno Michels liet ondertussen met 3-0 Dennis Zijdemans in het stof bijten.

In de halve finale lieten Nigel en Mareno er geen gras over groeien, Nigel versloeg met 4-1 Richard Broer terwijl Mareno met 4-0 Jan Bakels het nakijken gaf. In de finale die volgde stonden beide spelers goed te gooien maar was Nigel scorend toch de betere en op de dubbel liet hij ook weinig liggen wat hem een 5-2 overwinning en de toernooizege opleverde.

Bij de dames was de winst op het laatste toernooi voor Daisy van Driel, zij versloeg na Dushi Wouters ook Agnes Gouman die daarvoor nog van Linda Gorter won. Met een 94 finish gooide Daisy in de finale ook de hoogste finish onder de dames.

kelly visser petra de vormerdennis de jong petra de vormerIn de verliezerronde was de strijd niet minder hevig, voor diverse deelnemers hierin was elk ranking punt kostbaar. Hoogtepunt was toch wel de partij tussen Jan de Vormer en Wim Doesburg waarin Win driemaal 180 gooide in de eerste legs, en met 2-0 voorkwam om een half uurtje later Jan de Vormer als winnaar (3-2) van de baan te zien lopen. Een ronde later verloor Jan dan wel met 3-0 van Jan Snel die zich hiermee de halve finale in speelde waarin Kelly Visser wachtte. Kelly schakelde eerder al Linda Gorter en Simon Auperlee uit en ook Jan Snel moest in het stof bijten. Na een spannende partij plaatste Kelly zich met 3-2 voor de finale.

Tegenstander in de finale werd Dennis de Jong. Dennis die voor de eerste maal optrad in Havenzicht dit jaar, versloeg op weg naar de finale Brendan Drumm, Dennis Jorens, Geert van Wageningen en Danny Mak. In de finale moest Dennis echter met 3-1 in Kelly zijn meerdere erkennen.

Axel Zwaving plaatste zich door een bye als 33e op gelijke hoogte met Remco Allewelt, ook een bye, die als 32e op de ranglijst is geëindigd. Beiden verloren hierna wel hun partij van respectievelijk Simon Auperlee en Geert van Wageningen maar dat mag de pret waarschijnlijk niet drukken. Voor Ad Ouwens waren de druiven zuur, Ad verloor van zijn teammaat Danny Mak en komt hierdoor 1 punt te kort voor plaatsing finaletoernooi. Het meest verrast was waarschijnlijk Agnes Gouman, haar tweede plaats in de poule bracht haar in de winnaarsronde waarin een bye genoeg was om haar op de 31e plaats te brengen.

richard broer petraDe hoogste finish van de dag kwam ditmaal met 155 ook uit handen van Nigel van Milligen terwijl Daisy met de eerder aangehaalde 94 de hoogste bij de dames had. Het was blijkbaar dorstig weer, er werd ditmaal 35 maal een 180 score genoteerd. Mareno Michels was hierbij goed voor 8 stuks terwijl Jeroen van Die en Stefano van Engelen er elk 3 gooide.

Mareno Michels, die als nr. 1 op de ranking eindigde, slaagde in zijn missie van deze dag. Dankzij achtmaal een maximum score ging hij Stefano van Engelen op de 180 lijst voorbij en eindigt hij ook hier op één.

Bij de dames eindigde Dushi Wouters als koploopster van de ranking voor Daisy van Driel en Agnes Gouman op drie.

Op zondag 2 december is het finaletoernooi en hiervoor heeft zich ditmaal, met twee spelers op gelijke hoogte, de top 33 zich geplaatst. Let op: het finaletoernooi begint om 12.00 uur, dus een uur eerder als de reguliere toernooien.

Binnenkort zal de poule-indeling weer op deze site te zien zijn. Voor de rekenaars: Er wordt net als de vorige twee seizoenen weer volgens de plaatsingslijst gewerkt.