jeroen axel wesleyZaterdagavond 20 oktober stond Café ‘’van ouds’’ Havenzicht te Ridderkerk weer in het teken van de jaarlijkse editie van de Open Havenzicht Koppels. Net als de voorgaande jaren lag de organisatie in handen van HW Darts en was de locatie met 29 koppels weer goed afgeladen. In goede sferen kon om 20:00 uur het startschot gegeven worden voor de traditionele poulefase, waarin werd bepaald welke koppels er in de winnaars- of verliezersronde terecht zouden komen. Voordat we van start gingen met de knock-outfase, waarbij het duidelijk zou worden welke koppels er in de prijzen zouden vallen in de prijzenpot van €440,-, werd nog even snel de loterij afgewerkt en kon Dirk van de Graaf zichzelf als de gelukkige bestempelen, aangezien zijn naam tussen alle deelnemers uit de koker kwam voor het Blade 5 Dartsbord.

Vervolgens werd het toernooi snel vervolgd met de knock-outfase en zagen we twee poulegenoten zich als beste revancheren van hun ritje naar de verliezersronde. Zo lieten Tristan Koedood / Remco Mak en Hans den Ouden / Marco van der Kant, nadat zij in de poulefase nog het onderspit moesten delven tegen Raymond van den Ende / Nigel Lloyd en Maikel Prins / Frans van de Linden, zich van hun beste kant zien en kenden zij geen mededogen met hun tegenstanders. Waar Koedood / Mak na een bye te sterk bleken voor Axel Zwaving / Remco Allewelt (3-0) en Berry Herks / Michael Cohen (3-1), dirigeerden Den Ouden / Van der Kant achtereenvolgens Simon Auperlee / Linda Gorter (2-0), Danny Mak / Vincent van de Bogaert (3-2) en Melvin van Hulst / Brian Rufi (3-1) naar het schrijfbord.

In de poulefase waren het Koedood / Mak die met een nipte 2-1 overwinning zegevierden over Den Ouden / Van der Kant. Echter slaagden Koedood / Mak er nu wel in om over een langer format het krachtsverschil uit te drukken. Weliswaar wisten Den Ouden / Van der Kant zichzelf wederom op het scorebord te zetten, maar meer dan één leg werd niet afgestaan. Zodoende waren het Tristan Koedood / Remco Mak die met een 5-1 overwinning de verliezersronde voor zich konden opeisen.

Kwartfinale:
Danny Django / Wesley van Beekum 1-3 Melvin van Hulst / Brian Rufi
Danny Mak / Vincent van de Bogaert 2-3 Hans den Ouden / Marco van der Kant
Tristan Koedood /Remco Mak 3-0 Axel Zwaving / Remco Allewelt
Corne van de Werken / Jordan Falter 0-3 Berry Herks / Michael Cohen

Halve finale:
Melvin van Hulst / Brian Rufi 1-3 Hans den Ouden / Marco van der Kant
Tristan Koedood /Remco Mak 3-1 Berry Herks / Michael Cohen

Finale:
Hans den Ouden / Marco van der Kant 1-4 Tristan Koedood /Remco Mak

In de winnaarsronde zagen we de winnaar van vorig jaar, Wesley Plaisier, wederom de finale halen. Waar hij dit vorig jaar bewerkstelligde met Elvin Geerlof, deed hij dit jaar met Jeroen van Die. In de poulefase leden zij nog een nederlaag tegen Nigel van Milligen / Jurgen Watson, maar bleken overwinningen op Jan Karel / Marcel Lotte, Simon Auperlee / Linda Gorter en Axel Zwaving / Remco Allewelt genoeg voor een tweede plaats in de poule. In de knock-outfase waren zij niet meer te stoppen en stonden zij nog maar één leg af aan Maikel Prins / Frans van de Linden (3-1), waarna Wim Doesburg / Jan de Vormer (4-0) en Cor Ernst / Anoop Ramdajal (4-0) met sterk spel werden verslagen.

In de finale wachtten vervolgens poulegenoten Nigel van Milligen / Jurgen Watson die een eerste plaats in de poule een goed vervolg wisten te geven. Zij mochten als enige koppel in de winnaarsronde genieten van een bye, waarna Nigel Dikhoff / Mike de Kruijff ternauwernood werden verslagen (4-3) om in de halve finale Patrick van den Boogaard / Wesley van Trijp te verschalken (4-1).

In de poulefase zegevierden Van Milligen / Watson met een 2-0 overwinning over Plaisier / Van Die en was het laatst genoemde koppel duidelijk uit op revanche. Zij begonnen dan ook direct sterk aan de finale en sloegen al snel het gat. Weliswaar brachten Van Milligen / Watson nog een tegenleg toe, maar dit bleek dat het enige wapenfeit. Zodoende konden Wesley Plaisier / Jeroen van Die met een klinkende 4-1 overwinning de Open Havenzicht Koppels 2018 op hun naam schrijven en mochten zij de rijkst gevulde enveloppe met €150,- in ontvangst nemen.

Kwartfinale:
Nigel van Milligen / Jurgen Watson 4-3 Nigel Dikhoff / Mike de Kruijff
Raymond van den Ende / Nigel Lloyd 2-4 Patrick van den Boogaard / Wesley van Trijp
Cor Ernst / Anoop Ramdajal 4-3 Eddy Merlijn / Zereso Zeverboom
Wim Doesburg / Jan de Vormer 0-4 Wesley Plaisier / Jeroen van Die

Halve finale:
Nigel van Milligen / Jurgen Watson 4-1 Patrick van den Boogaard / Wesley van Trijp
Cor Ernst / Anoop Ramdajal 0-4 Wesley Plaisier / Jeroen van Die

Finale:
Nigel van Milligen / Jurgen Watson 1-4 Wesley Plaisier / Jeroen van Die

Daarnaast had Mike de Kruijff met 4 stuks het grootste aandeel in de 44 gegooide 180’ers, terwijl een 120 finish van Patrick van den Boogaard genoeg bleek voor de hoogste van de avond.

Zondag 9 december zijn we weer te gast in Café ‘’van ouds’’ Havenzicht voor ditmaal de single editie, waarbij er gestreden zal worden om de gegarandeerde prijzenpot van €400,- waarvan €150,- voor de winnaar gereserveerd is. Daarnaast zal er weer een loterij aanwezig zijn met mooie prijzen, wordt ieders eerste 180’er goed beloond met een gratis consumptie van het huis en zal er tussen het toernooi door een 3-darts shoot-out georganiseerd worden waarbij de hoogste score bij zowel de dames als de heren goed is voor een gratis inschrijving.

Bekijk onze Facebookpagina HW Darts voor alle aanvullende informatie.

Tot dan!

HAVENZICHT KOPPELS 2018