cor shirley38 dames en heren verschenen afgelopen zondag in café Havenzicht te Ridderkerk aan de ockey voor deelname aan het gelijknamige ranking toernooi. De strijd om de euro’s en de ranking punten begon ook nu weer in poules (9).

In poule 1 eindigde Jeroen van Die als winnaar voor Ruud Schipper. Poule 2 viel ten prooi aan Jan Snel die Dennis Zijdemans achter zich liet. In poule drie eindigde Wim Doesburg op 2 achter Jan Karel. Schier Gouman veroverde de koppositie in poule 4 voor Johnny Monte. Poule vijf werd gewonnen door Nigel van Miligen met Lorenzo Verroen op twee. Manuel Marques heerste in poule 6 voor Ben Michels. Ardy Jongenelen hield Kelly Visser achter zich in poule 7 terwijl in poule 8 Mareno Michels achter Cor Ernst eindigde. In poule negen hield Remco Mak Stefano van Engelen achter zich.

Na de poules kwam het spel echt op gang en lieten de favorieten zich gelden. Voor Remco Mak viel het doek bij de laatste 16, Remco moest het hoofd buigen voor Jeroen van Die. Jan Karel werd verrassend uitgeschakeld door Dennis Zijdemans terwijl Ardy Jongenelen onderuit ging tegen Mareno Michels. Jan Snel vond zijn Waterloo tegen Ruud Schipper en Manuel Marques redde het niet tegen Stefano van Engelen. Voor Schier Gouman viel het doek tegen Wim Doesburg. Dit betekende dat er bij de laatste 8 nog slechts 4 poulewinnaars zaten.

Jeroen van Die boekte in de kwartfinale een 3-1 overwinning op Nigel van Milligen, terwijl Mareno Michels met 3-1 Dennis Zijdemans versloeg. Ruud Schipper verloor met dezelfde cijfers van Stefano van Engelen terwijl Cor Ernst geen leg verloor tegen Wim Doesburg.

jeroen shirleyIn de halve finale bleef Jeroen van Die scherp en met een 4-2 overwinning op Mareno Michels plaatste hij zich voor de finale. Net als op het vorige toernooi werd Cor Ernst zijn tegenstander, Cor maakte met 4-1 een eind aan de aspiraties van Stefano van Engelen.

In de finale was Cor in de eerste helft beduidend beter als Jeroen en liep hij met sterk spel naar een 4-1 voorsprong. In de tweede helft zette Jeroen dan toch nog even aan en met o.a. een 131 finish wist hij een beslissende negende leg af te dwingen. Hierin was het echter weer Cor die het beste spel liet zien en die in 15 darts de toernooizege naar zich toetrok waarmee hij dus op herhaling ging en “back to back” de toernooizege behaalde.

wilco mulderIn de verliezerronde betwisten Wilco Mulder en Jaap Dijksman elkaar in de finale. Winst op Ad Ouwens, Remco Allewelt en Ron Willemstein brachten Wilco in de finale. Jaap kwam er na overwinningen op Linda Gorter, Geert van Wageningen en Danny Mak. In deze finale nam Jaap een 2-0 voorsprong om vervolgens Wilco langszij te zien komen en met 4-2 de verliezerronde op zijn naam schijven.

Dushi jan snelBij de dames was het Dushi Wouters die de jeugd, Linda Gorter en Daisy van Driel, het nakijken gaf. Dushi toonde zich nog maar eens de sterkste en ging er weer vandoor met de door Nagelstyliste Agnes gesponsorde enveloppe.

De hoogste finish van de dag kwam met 131 uit handen van Jeroen van Die terwijl Daisy van Driel met 103 de hoogste uitworp onder de dames liet noteren.

Van de 27 maximum scores namen Cor Ernst en Mareno Michels er met elk 6 stuks de meeste voor hun rekening. Jan Karel, en Wilco Mulder gooiden er elk 3.

Het laatste Havenzicht ranking toernooi van dit jaar vindt plaats op zondag 4 november.