cor shirleyAfgelopen zondag melden zich 40 dames en heren voor de strijd om de euro’s en de ranking punten in café Havenzicht te Ridderkerk. Verdeeld over 10 poules werd er aan het toernooi begonnen waarbij Wesley Plaisier, Jan Karel, Stefano van Engelen, Cor Ernst, Jeroen van Die, Mareno Michels, Lorenzo Verroen, Ben Michels, Ruud Schipper en Ron Willemstein sterk begonnen en als poulewinnaar het knock-out gedeelte in stapten.

Van dit tiental kwam de eersten elkaar bij de laatste 16 tegen. Ruud Schipper moest hierbij na een 2-0 voorsprong het onderspit delven tegen Wesley Plaisier en Ron Willemstein ging ten onder tegen Jan Karel. Stefano van Engelen moest in deze fase zijn meerdere erkennen in Wim Doesburg terwijl Lorenzo Verroen werd uitgeschakeld door Richard Broer.

jeroen shirleyIn de kwartfinale ontmoeten Richard en Wim elkaar wat resulteerde in een overwinning van Richard. Wesley Plaisier moest aan het schrijfbord plaatsnemen na een ontmoeting met Jeroen van Die terwijl Jan Karel een eind maakte aan de zegereeks van Mareno Michels. Ben Michels redde het net niet tegen Cor Ernst (3-2) en hij mocht zich ook opmaken voor een schrijfbeurt.

In de halve finale viel voor Richard Broer het doek, met 4-1 moest hij de eer aan Jeroen van Die laten die daarmee de eerste finalist werd. Cor Ernst kende iets meer problemen met Jan Karel, maar plaatse zich met 4-2 voor de finale. In de finale was Cor op dreef en liet hij niets liggen, resultaat was een 5-0 overwinning en zijn eerste toernooizege in Havenzicht na ruim een jaar.

shirley nigelshirley dennis zijdemansIn de verliezerronde zag men toch enigszins verrassend Nigel van Milligen aan het bord. In de poulefase moest Nigel Mareno Michels en Richard Broer voor laten gaan, maar in de verliezerronde kende hij geen genade meer. Achtereenvolgens Dennie Jorens, Danny Mak en Geert van Wageningen werden klop gegeven waarna in de finale Dennis Zijdemans wachtte. Dennis versloeg eerder Jan de Vormer, Maurice de Jong en Schier Gouman. In de finale was Dennis echter niet opgewassen tegen het scorend geweld van Nigel en met 4-1 moest hij dan ook de overwinning aan Nigel laten.

petra shirleyEr schreven zich ditmaal 3 dames in die elkaar ineen poule mochten bestrijden. Na 3x een 3-2 uitslag was het Daisy van Driel die tweemaal aan de goede kant van de score bleef en zich daarmee de beste dame mocht noemen.

wesley shirleyDe hoogste finish onder de dames kwam met 81 ook uit handen van Daisy terwijl Wesley Plaisier met 154 de hoogste uitworp van het toernooi had. Van de 35 maximum scores die er gegooid werden nam Nigel van Milligen er met zes stuks de meeste voor zijn rekening, Maren Michels was ditmaal goed voor vijf stuks.

Het volgende toernooi van de Havenzicht ranking 2018 vindt plaats op zondag 14 oktober. Ook die dag kan men zich weer tot 12.45 uur in café Havenzicht aan de Havenstraat te Ridderkerk inschrijven.