danny jan mitchellAfgelopen zondag werd in café Havenzicht te Ridderkerk het 12e ranking toernooi van 2018 gespeeld. Voor de 3e maal werd er koppel gespeeld en net als het vorige koppeltoernooi waren het Mitchell von Schukkmann en Danny van Trijp die er met de toernooizege vandoor gingen.

26 duo’s begonnen verdeeld over 6 poules aan het toernooi. Mitchell von Schukkmann / Danny van Trijp, Jan Karel / Ardy Jongenelen, Jan Bakels / Mareno Michels, Dushi Wouters / Johnny Monte, Elvin Geerlof / Geordi Marties en Wesley van Trijp / Wesley van Beekum openden sterk en weden poulewinnaar.

jeroen jan wesleyVoor Dushi en Johnny viel in de eerste knock-out ronde het doek, zij verloren van Jan Snel / Jaap Dijksman. Voor Jan en Jaap was de pret van korte duur, in de kwartfinale werd verloren van Jeroen van Die / Wesley Plaisier. Wesley van Trijp / Wesley van Beekum moesten in de kwartfinale het hoofd buigen voor Ardy Jongenelen / Jan Karel terwijl Zereso Zeverboom / Richard Broer ten onder gingen tegen Jan Bakels / Mareno Michels. Elvin Geerlof / Geordi Marties moesten hierin het hoofd buigen voor Mitchell von Schukkmann / Danny van Trijp.

In de halve finale moesten Jan en Ardy met 4-0 de duimen leggen tegen Jeroen en Wesley terwijl Jan / Mareno slechts een leg wisten te pakken van Mitchell en Danny. Dit kwam dus op vrijwel dezelfde finale te staan als op het vorige koppeltoernooi, alleen had Wesley Daisy van Driel ingeruild voor Jeroen van Die. Het mocht niet baten voor Wesley, samen met Jeroen wist hij dan wel 1 leg meer te pakken maar ook nu weer ging de winst naar Mitchell en Danny.

stefan jan benIn de verliezerronde was de strijd niet minder hevig. Hierin waren het de koppels Stefan van Waterschoot / Ben Michels en Agnes & Schier Gouman die zich de finale in speelden. Stefan en Ben plaatsten zich hiervoor ten koste van Remco Mak / Stanley de Vormer en Danny Mak / Simon Auperlee. Agnes en Schier waren het enige “echte koppel”, en zij lieten ditmaal Gert-Jan v.d. Ruit / Axel Zwaving, Daisy van Driel / Wilco Mulder en Lorenzo Verroen / Fabienne achter zich.

schier jan agnesIn deze finale moest er een beslissende zevende leg aan te pas komen om een winnaar aan te wijzen. Het waren uiteindelijk Stefan en Ben die deze naar zich toetrokken en daarmee de verliezerronde op hun naam schreven.

Waren er op het vorige koppeltoernooi vier heren die met 115 de hoogste finish deelden, ditmaal liet Daisy van Driel met 115 de hoogste damesfinish noteren. Stefano van Engelen tekende ditmaal met 132 voor de hoogste finish onder de heren.

Van de 30 maximum scores die er gegooid werden nam Danny van Trijp er met 5 de meeste voor zijn rekening. Elvin Geerlof en Nigel van Milligen gooiden er elk 4.

Het volgende toernooi van de Havenzicht ranking vindt plaats op zondag 23 september en ook dan kan men zich weer tot 12.45 uur in café Havenzicht aan de Havenstraat te Ridderkerk inschrijven.