mareno michels jan de vormer 12 08 2018Mooi weer, met een leuke temperatuur, vakantietijd en nog 38 deelnemers op het 11e Havenzicht ranking toernooi 2018. Ook nu werd er gestart in poules (9) wat de volgende poulewinnaars opleverde: Dennis Zijdemans, Stefano van Engelen, Cor Ernst, Mareno Michels, Wilbert van Veen, Willem Sleypen, Geert van Wageningen, Richard Broer en Stanley de Vormer.

Na de poules zat de strijd dan echt op de wagen, en met 9 poules mochten de eerste twee poulewinnaars bij de laatste 16 tegen elkaar. Het was Dennis Zijdemans die in deze partij Stanley de Vormer versloeg. Van de overige poulewinnaars verloor Geert van Wageningen zijn partij van Ruud Schipper.

stefano jan ruudwilbert van veenRuud was deze dag op dreef en in de kwartfinale werd ook Cor Ernst aan de zegekar gebonden waarmee Ruud de halve finale haalde. Tegenstander hierin werd Wilbert van Veen die in de kwartfinale Dennis Zijdemans uitschakelde. Stefano van Engelen versloeg Willem Sleypen en hij mocht het in de halve finale opnemen tegen Mareno Michels die Richard Broer in het stof liet bijten.

In de halve finale twee mooie partijen waarbij Wilbert met 4-2 won van Ruud en Mareno met dezelfde cijfers Stefano versloeg. In de finale die volgde tussen Wilbert en Mareno werd het helaas eenrichtingsverkeer, Mareno miste weinig en met 5-0 boekte hij zijn 7e toernooizege op de Havenzicht ranking 2018.

ardy jongenelen jan de vormer 12 08 2018wilco mulderIn de verliezerronde was het Ardy Jongenelen die, uitgerust terug van vakantie, de langste adem had en al zijn tegenstanders het nakijken gaf. Winst op achtereenvolgens Schier Gouman, Anne Schaap en Ben Michels bracht Ardy in de finale waar Wilco Mulder wachtte. Wilco had op weg naar de finale afgerekend met Ad Ouwens, Johnny Monte en Lorenzo Verroen. Ook in deze finale een duidelijke uitslag, Ardy miste niet veel en met een 4-0 overwinning op Wilco schreef hij de verliezerronde op zijn naam.

daisy Jan 12 08 2018Een viertal dames mocht ditmaal uitmaken wie er deze dag de beste dame was. Nadat Agnes Gouman met 3-2 verloor van Dushi Wouters en Linda Gorter met 3-2 in Daisy van Driel haar meerdere moest erkennen mochten Daisy en Dushi uitmaken wie er met de door Nagelstyliste Agnes gesponsorde enveloppe naar huis mocht. Het was ditmaal Daisy die met een duidelijke 4-1 zich de beste dame mocht noemen.

De hoogste finish onder de dames kwam met 103 uit handen van Dushi Wouters terwijl Ardy Jongenelen met 146 de hoogste uitworp van het toernooi liet noteren. Ditmaal werden er slechts 16 maximum scores genoteerd waarvan Stefano van Engelen er 6 voor zijn rekening nam.

Het volgende toernooi van de Havenzicht ranking 2018 vind plaats op zondag 2 september. Die dag kan men zich weer tot 12.45 uur in café Havenzicht aan de Havenstraat te Ridderkerk inschrijven.