mitchell jan dannyAfgelopen zondag was het weer een mooie zomerse dag met in Ridderkerk in café Havenzicht het 10e toernooi van de Havenzicht ranking 2018, ditmaal gespeeld in koppelformaat. 26 koppels begonnen aan de strijd en zij werden verdeeld over 5 poules.

In poule 1 leverde dit enigszins verrassend Stefano van Engelen / Jaap Dijksman op als poulewinnaars voor Mareno Michels / Jan Bakels. Poule 2 viel ten prooi aan Dennis Zijdemans / Wilbert van Veen, zij lieten Mitchell von Schukkmann / Danny van Trijp achter zich. In poule 3 heersten Willem Sleypen / Ruud Schipper, 2e hierin werd het duo Linda Gorter / Danny Mak. Daisy van Driel en Wesley Plaisier verloren in poule 4 geen leg, Geordi Martis en Tristan Koedood moesten zich hierin tevreden stellen met de 2e plaats. Poule 5 was voor Jan Karel / Danny de Bie, zij lieten Ron Willemstein / Jeroen van Die achter zich met Lorenzo Verroen / Nigel van Milligen op 3.

Bij de laatste 16 moesten dan twee poulewinnaars het veld ruimen, Willem Sleypen / Ruud Schipper verloren van Ron Willemstein / Jeroen van Die terwijl Linda Gorter / Danny Mak ten onder gingen tegen Wilco Mulder / Thom v.d. Herik.

wesley jan daisyIn de kwartfinale viel ook het doek voor Stefano en Jaap, Jan Karel / Danny de Bie waren iets te sterk. Voor Dennis en Wilbert was de kwartfinale ook het eindstation, Jan Bakels / Mareno Michels bleken een maatje te groot. Voor Wilco en Thom hield de zegetocht ook op, Daisy en Wesley kenden geen genade. Ook voor Ron en Jeroen was de kwartfinale het eindstation, Mitchell en Danny stelden orde op zaken.

In de halve finale werden ook de winnaars van het vorige koppeltoernooi, Mareno Michels / Jan Bakels, enigszins verrassend uitgeschakeld. Daisy van Driel / Wesley Plaisier misten weinig en zij plaatsten zich dan ook voor de finale. Tegenstanders hierin werden Mitchell en Danny. Mitchell en Danny stonden ook op scherp en zij schakelden Jan Karel / Danny de Bie uit.

In de finale stonden Mitchell en Danny nog steeds scherp, Danny liet driemaal een 180 noteren en voor Daisy en Wesley bleef het bij 1 gewonnen leg en de 2e plaats winnaarsronde.

anoop axel janIn de verliezerronde was het Axel Zwaving die zijn eerste toernooizege behaalde. Samen met Anoop Ramdajal was Axel te sterk voor Jan Snel / Wim Doesburg, Dennie Jorens / Gerrit Geelen en in de finale voor Rowdy Rook / Stanley de Vormer. Rowdy en Stanley versloegen eerder nog Dushi Wouters / Johnny Monte en Agnes en Schier Gouman.

daisy jan finishDe hoogste finish door een dame gegooid kwam uit handen van Daisy van Driel met 72. De heren bleven steken op 115, deze werd dan wel door 4 man gegooid: Schier Gouman, Dennis Zijdemans, Jan Karel en Thom v.d. Herik. Danny van Trijp nam met 8 stuks de meeste van de 25 maximum scores voor zijn rekening.

Tussen de bedrijven door kon iedereen nog genieten van een BBQ, waarvan dan ook gretig gebruik werd gemaakt.

Het volgende toernooi van de Havenzicht ranking 2018 vindt plaats op zondag 12 augustus, die dag wordt er weer single gespeeld.

wilco jan dennis jan finish