mareno jan 8 7 201842 dames en heren verschenen afgelopen zondag aan de ockey in café Havenzicht te Ridderkerk, op het 9e ranking toernooi van 2018. De deelnemers werden verdeeld over 10 poules waarbij Wesley Plaisier, Jeroen van Die, Wilbert van Veen, Richard Broer, Schier Gouman, Stefano van Engelen, Erik van Rijswijk, Ben Michels, Mareno Michels en Ron Willemstein lieten zien in goeden doen te verkeren en als winnaar uit hun poule te komen.

Voor Wesley Plaisier viel het doek bij de laatste 16, Wesley verloor van Mareno Michels. Ook Schier Gouman moest bij de laatste 16 afscheid van het toernooi nemen, Jan Karel was te sterk voor Schier. Jeroen van Die verloor in deze fase van Ron Willemstein terwijl Stefano van Engelen onderuit ging tegen Jan Snel.

Richard broer jan de vormerIn de kwartfinale versloeg Mareno Michels dan Jan Karel, was Erik van Rijswijk te sterk voor Wilbert van Veen, ging Ron Willemstein door met een overwinning op Jan Snel en plaatste Richard Broer zich voor de halve finale ten koste van Ben Michels.

ron willemstein jan de vormerIn de halve finale werd tweemaal een 4-1 uitslag neergezet, Mareno versloeg Erik van Rijswijk en Richard zond Ron Willemstein naar het schrijfbord. In de finale hield de succesreeks voor Richard echter op, met 5-1 moest hij het hoofd buigen voor Mareno die hiermee zijn 6e toernooizege op de Havenzicht ranking 2018 boekte.

jan jan 2016In de verliezerronde zag men verrassend genoeg Jan Bakels aan de ockey verschijnen. Jan moest in de poule Jan Karel en Richard Broer boven zich dulden. In de verliezerronde maakte Jan echter zijn favorietenrol wel waar, winst op Dushi Wouters, Jaap Dijksman en Wilco Mulder bracht hem in de finale. Tegenstander hierin werd Ardy Jongenelen. Ardy eindigde in zijn poule achter Wilbert van Veen en Brendan Drumm, maar versloeg vervolgens in de verliezerronde Remco Allewelt, Simon Auperlee en Stefan Waterschoot. In de finale moest Ardy echter met 4-0 het hoofd buigen voor Jan Bakels die daarmee de verliezerronde op zijn naam schreef.

Ook ditmaal verschenen slechts drie dames aan de ockey en net als de vorige keer was het Dushi Wouters die zich met twee overwinningen hiervan de sterkste toonde.

Ook gooide Dushi met 101 de hoogste finish onder de dames, Stefano van Engelen liet met 134 de hoogste uitworp van het toernooi noteren. Van de 27 maximum scores die er gegooid werden nam Mareno Michels er 4 voor zijn rekening terwijl ook Richard Broer goed was voor 4 stuks.

Het volgende toernooi vindt plaats op zondag 22 juli en dia dag wordt er weer in koppelformaat gespeeld.