Mareno Jan JanAfgelopen zondag melden zich 23 koppels in Ridderkerk op het 1e koppeltoernooi van de Havenzicht ranking 2018. Verdeeld over 5 poules mochten zij aan de strijd om de punten en de euro’s beginnen. Richard Broere / Brendan Drumm, Wesley Plaisier / Daisy van Driel, Ron Willemstein / Cor Ernst, Ben Michels / Stefan Waterschoot en Mareno Michels / Jan Bakels stoomden als poulewinnaars het knock-out gedeelte in.

In de kwartfinale winnaarsronde moesten Richard en Brendan het afleggen tegen Mareno en Jan terwijl Ron en Cor verder gingen na een overwinning op Dennis Zijdemans / Wilco Mulder. Voor Ben Michels / Stefan Waterschoot viel het doek, zij verloren van Jan Karel / Ardy Jongenelen. Wesley en Daisy gingen door met winnen, zij versloegen het duo Remco Allewelt / Kelly Visser.

Ardy Jan JanIn de halve finale boden Ron en Cor flinke tegenstand aan Mareno en Jan, maar uiteindelijk moesten zij toch het hoofd buigen en gingen Mareno en Jan naar de finale. Jan Karel / Ardy Jongenelen speelden een gedegen partij en zij maakten een eind aan het optreden van Wesley en Daisy.

In de finale stonden Mareno en Jan op scherp, lieten weinig liggen, en met 4-1 trokken zij de toernooizege naar zich toe.

Danny Jan JeroenIn de verliezerronde waren Danny Mak en Jeroen van Die heer en meester. In de poule werden de eerste twee wedstrijden nog verloren, maar vervolgens werd geen partij meer verloren. Winst op Dushi Wouters / Johnny Monte en Michel Merrelaar / Geert van Wageningen bracht hen in de finale verliezerronde. Tegenstander hierin waren Lorenzo Verroen / Zereso Zeverboom. Lorenzo en Zereso versloegen op weg naar de finale Schier en Agnes Gouman en vervolgens Axel Zwaving / Ruud Schipper. In de finale moesten Lorenzo en Zereso echter ook het hoofd buigen voor Danny en Jeroen.

De hoogste finish kwam ditmaal niet hoger uit als 124 welke werd gegooid door Mareno Michels. Daisy van Driel gooide met 92 de hoogste damesfinish. Mareno gooide met 3 stuks ook de meeste maximum scores van de in totaal 15 terwijl Daisy van Driel de enige dame was die er eentje liet noteren.

Het volgende toernooi van de Havenzicht ranking 2018 vindt plaats op zondag 8 juli, die dag wordt er weer singel gespeeld en kan men zich tot 12.45 uur ter plaatse in café Havenzicht te Ridderkerk inschrijven.