Mareno Michels Jan de Vormer 201839 deelnemers mocht café Havenzicht te Ridderkerk afgelopen zomerse zondag verwelkomen op het 7e Havenzicht ranking toernooi van 2018. Voor de 4e maal dit seizoen was het Mareno Michels die er met de winst vandoor ging terwijl Nigel van Milligen ditmaal genoegen moest nemen met de Runner-up positie.

Ook ditmaal werd er gestart in poules waarbij Nigel van Milligen, Mareno Michels, Stefano van Engelen, Jeroen van Die, Johnny Monte, Daisy van Driel, Wesley Plaisier, Marco Los en Jan Karel lieten zien in goeden doen te verkeren en als winnaar uit hun poule kwamen.

jan de vormer nigel van milligenMet 9 poules kwamen bij de laatste 16 de eerste poulewinnaars tegen elkaar uit, Jan Karel verloor in deze partij van Nigel van Milligen. Stefano van Engelen werd in deze fase uitgeschakeld door Richard Broer terwijl Daisy van Driel het niet redde tegen Ardy Jongenelen.

In de kwartfinale versloeg Nigel dan Johnny Monte terwijl Richard Broer doorging met een overwinning op Wesley Plaisier. Ardy Jongenelen moest het hoofd buigen voor Mareno Michels en Marco Los liet Jeroen van Die in het stof bijten.

In de halve finale boekte Nigel een 4-2 overwinning op Richard Broer terwijl Mareno Michels zich met een 4-1 overwinning op Marco Los voor de finale plaatste. In de finale liet Mareno weinig liggen en met 5-2 werd Nigel opzij geschoven en de toernooizege veilig gesteld.

jan de vormer ledion collakuIn de verliezerronde waren het Schier Gouman en Ledion Collaku die zich de finale in speelden. Schier versloeg op weg naar de finale Gerrit Geelen, Jan de Vormer en Dennis Zijdemans. Ledion was te sterk voor Nicolai van de Hoek, Rowdy Rook en Michel Merrelaar. In de finale gaven beide spelers elkaar niet veel toe en moest de 7e leg de beslissing brengen. Het was Ledion die deze naar zich toetrok en daarmee de verliezerronde op zijn naam schreef.

richard broerDitmaal melden zich slechts een drietal dames waarbij het Dushi was die zich in de onderlinge confrontaties de sterkste toonde en de door Nagelstyliste Agnes gesponsorde enveloppe in ontvangst mocht nemen.

De hoogste finish bij de dames kwam met 64 ook uit handen van Dushi terwijl Richard Broer met 133 de hoogste uitworp van de dag had. Van de 26 maximum sores nam Stefano van Engelen er met 3 stuks de meeste voor zijn rekening.

Het volgende toernooi van de Havenzicht ranking 2018 vindt plaats op 24 juni, die dag staat het eerste koppeltoernooi van dit jaar op het program. Inschrijven kan ook dan weer tot 12.45 uur in café Havenzicht aan de Havenstraat te Ridderkerk.