mareno michels jan de vormer40 dames en heren melden zich afgelopen zomerse zondag in café Havenzicht te Ridderkerk om te strijden voor de euro’s en de ranking punten op het 6e Havenzicht ranking toernooi van 2018. Gestart in poules lieten Stefano van Engelen, Wim Doesburg, Nigel van Milligen, Cor Ernst, Kelly Visser, Wilco Mulder, Dennis Zijdemans, Mareno Michels, Stefan van Waterschoot en Jeroen van Die vroege vorm zien en zij wonnen dan ook hun poule.

10 poules betekende dat bij de laatste 16 de eerste poulewinnaars tegen elkaar uitkwamen. Hierin versloeg Stefano van Engelen Stefan van Waterschoot en verloor Wim Doesburg van Jeroen van Die. Ook voor Kelly Visser, Dennis Zijdemans en Wilco Mulder viel het doek in deze fase van de strijd. Kelly ging onderuit tegen Ben Michels, Dennis redde het niet tegen Wesley Plaisier en Wilco Mulder moest het hoofd buigen voor Wilbert van Veen.

In de kwartfinale moest Ben Michels dan toch het hoofd buigen voor Stefano van Engelen, ging Wesley Plaisier onderuit tegen Nigel van Milligen en moest Wilbert van Veen de duimen leggen tegen Jeroen van Die. Mareno Michels schakelde in de kwartfinale Cor Ernst uit.

In de halve finale partijen maakten Nigel en Stefano het spannend, Nigel liet hierin wel een 180 noteren maar verloor uiteindelijk met 4-3. De wedstrijd tussen Jeroen en Mareno werd minder spannend, met 4-1 plaatste Mareno zich voor een finale tegen Stefano. Ook de finale zou ditmaal geen spannende aangelegenheid worden, na zes legs was het voorbij en had Mareno de toernooizege op zak.

petra simonIn de verliezerronde zagen we ditmaal een dame in de finale. Dushi Wouters versloeg Linda Gorter, zond Ron Willemstein naar het schrijfbord, liet Dennie Jorens in het stof bijten en was beter op de dubbel als Ardy Jongenelen. Tegenstander van Dushi in de finale werd Simon Auperlee. Simon kwam er ten koste van Johnny Monte, Manuel Marques en Robert Krijthe. In de finale stond Simon scherp en liet weinig aan Dushi, met 4-1 trok hij dan ook de winst in de verliezerronde naar zich toe.

jaap dijksman daisy van drielBij de dames mocht Dushi ook de finale spelen met Daisy van Driel als tegenstandster. Deze finale werd een “nailbiter” waarin het uiteindelijk Daisy was die de beslissende dubbel gooide en er met de door nagelstyliste Agnes gesponsorde enveloppe vandoor ging.

De hoogste finish onder de dames kwam met 90 wel weer uit handen van Dushi. De hoogste finish van de dag was met 151 van Stefano van Engelen die met 4 stuks ook de meeste 180 scores voor zijn rekening nam.

Op zondag 27 mei is het volgend toernooi van de Havenzicht Cyclus en dan kan men zich weer tot 12.45 uur aan de Havenstraat 3 te Ridderkerk inschrijven.