Jan Daisy 15 04 2018Afgelopen zondag werd in café Havenzicht te Ridderkerk alweer het 5e toernooi gespeeld van de Havenzichtranking 2018. Ditmaal melden zich 40 deelnemers aan de wedstrijdtafel, waaronder ditmaal slechts 2 dames. Voor de wedstrijdleiding was dit wel gemakkelijk, slechts een damespartij waar rekening mee gehouden moest worden. In deze partij maakten Daisy en Dushi er dan wel een echte wedstrijd van, Daisy liet een 180 score noteren en Dushi een 93 finish. Het was in de 7e leg Dushi die de beslissende dubbel gooide en zich daarmee voor de 3e maal op rij de beste dame mocht noemen.

Jeroen Jan 15 04 2018Het hoofdtoernooi werd ook nu weer gestart in een poulesysteem waarbij Jan Karel 1e in zijn poule werd voor Danny Mak. Mareno Michels hield Wesley Plaisier achter zich, Anoop Ramdajal eindigde boven Stefano van Engelen, Wilbert van Veen werd 1e voor Ledion Collaku en Ron Willemstein bleef Jan Snel voor. Jan Bakels eindigde voor Ardy Jongenelen, Jaap Dijksman achter Simon Auperlee, Jan Postma boven Ben Michels, Auke Reinders voor Willem Sleypen en Cor Ernst won zijn poule met Jeroen van Die op 2.

Tien poules betekende dat de eerste nummers 1 bij de laatste 16 al tegen elkaar uitkwamen. Bij deze confrontaties versloeg Jan Karel Auke Reinders en verloor Cor Ernst van Mareno Michels. Van de overige poulewinnaars verloor Anoop Ramdajal van Wesley Plaisier, ging Simon Auperlee onderuit tegen Ben Michels en moest Jan Bakels de duimen leggen tegen Stefano van Engelen. Wilbert van Veen zette zijn zegereeks voort tegen Danny Mak en Jan Postma won nipt van Jaap Dijksman.

mareno michels jan de vormerIn de kwartfinale dolf Jan Karel dan het onderspit tegen Jeroen van Die, was Wesley Plaisier te sterk voor Ben Michels, gaf Stefano het cadeau aan Mareno Michels en maakte Wilbert van Veen korte metten met Jan Postma.

In de halve finale walste Jeroen van Die met 4-0 over Wesley Plaisier terwijl Wilbert van Veen slechts een leg wist te pakken van Mareno Michels. Voor de 3e maal dit jaar een finale tussen Jeroen en Mareno. Ditmaal gooide Jeroen driemaal een maximum score en trok hij uiteindelijk ook met 5-4 aan het langste eind waarmee hij zijn revanche kreeg op de vorige finale en er ditmaal met de toernooizege vandoor ging.

jan rowdyjan denis zijdemansIn de verliezerronde waren het ditmaal Dennis Zijdemans en Rowdy Rook die zich de finale in speelden. Dennis schakelde op weg naar de finale Maurice de Jong, Jan de Vormer en Stefan van Waterschoot uit. Rowdy liet achtereenvolgens Wilco Mulder, Michel Merrelaar, Wim Doesburg en Dushi Wouters in het stof doen bijten.

Ook de finale tussen Dennis en Rowdy zou over de volle lengte gaan waarbij Dennis tweemaal een 180 gooide maar waarin Rowdy met 4-3 aan het langste eind trok.

jan selinajan de vormer dushi woutersDe hoogste finish van de dag kwam ditmaal met 160 uit handen van Stefano van Engelen. Met vier stuks nam Stefano samen met Dennis Zijdemans (4) de meeste van de 29 maximum scores voor zijn rekening.
De twee dames lieten ditmaal zien ook finishend hun mannetje te staan. Dushi finishte vanaf 73 en 93, Daisy deed daar nog een schepje bovenop met finishes van 90 en een mooie 118 die de hoogste werd.

Het volgende toernooi van de Havenzichtranking is op zondag 6 mei, ook dan kan men zich weer tot 12.45 uur in café Havenzicht aan de Havenstraat te Ridderkerk inschrijven.