Mareno Jan SnelVerdeeld over 10 poules begonnen 42 dames en heren afgelopen zondag in café Havenzicht te Ridderkerk aan de strijd op het 4e ranking toernooi van dit jaar. In poule 1 was de verassing dat Jan Karel naar de verliezerronde gestuurd werd, Jan Bakels werd hierin 1e voor Mareno Michels en Stefano van Engelen. In poule 2 bleef Auke Reinders ongeslagen en werd Wilco Mulder 2e voor Gert-Jan de Ruit. In poule 3 eindigde Michel Merrelaar op 2 achter Jeroen van Die. Ook Cor Ernst werd 2e in zijn poule, Cor moest Anoop Ramdajal voor zich dulden. Edwin Boot werd poulewinnaar voor Geert van Wageningen terwijl Thom v.d. Herik zijn poule won met Schier Gouman op 2. Dennis Zijdemans begon ook nu sterk en kwam op 1 voor Jan Snel. Nieuwkomer Pino (Peter) de Bruin won poule 8 met Ben Michels op 2. Poule 9 gaf Manuel Marques als winnaar met Ruud Schipper op 2. In poule 10 bleef Ron Willemstein ongeslagen en werd Stefan Waterschoot 2e.

jeroen van die jan snelIn de winnaarsronde werden Manuel Marques, Dennis Zijdemans, Ron Willemstein en Anoop Ramdajal voor de kwartfinale uitgeschakeld. In de kwartfinale versloeg Edwin Boot dan Jan Bakels, was Jeroen van Die te sterk voor Ben Michels, ging Auke Reinders ten onder tegen Stefano van Engelen en moest Pino de Bruin zijn meerdere erkennen in Mareno Michels.

In de halve finale twee mooie partijen waarbij Jeroen van Die te sterk was voor Edwin Boot en Mareno Michels won van Stefano van Engelen. In de finale die volgde wist Jeroen nog wel op een 3-1 voorsprong te komen, maar moest hij uiteindelijk met 5-3 het hoofd buigen voor Mareno.

jan karel jan sneljamai de bruin jan snelIn de verliezerronde liet Jan Karel zien hier toch eigenlijk niet in thuis te horen en na winst op Linda Gorter, Ardy Jongenelen, Johnny Monte en in de finale Jamai de Buin was de winst hierin voor hem. Jamai de Bruin versloeg op weg naar de finale Willem Sleypen, Dushi Wouters en Simon Auperlee.

Bij de dames was Dushi Wouters ditmaal te sterk voor Agnes Gouman en Linda Gorter en daarmee werd zij de beste dame van de dag.

Ook de hoogste uitworp onder de dames kwam met 81 uit handen van Dushi. Auke Reinder gooide met een 140 finish de hoogste bij de heren.

Dushi jan snelDitmaal werden er 30 maximum scores genoteerd, Stefano van Rengelen en Mareno Michels waren beiden god voor 5 stuks. Jeroen van Die gooide er 4 en Edwin Boot was ditmaal goed voor 3 stuks.

Het volgende toernooi van de Havenzicht ranking is op zondag 15 april en die dag kan men zich weer tot 12.45 uur in café Havenzicht, Havenstraat 3 te Ridderkerk aan de wedstrijdtafel inschrijven.