ricardo ham jan de vormerAfgelopen zondag werd in café Havenzicht te Ridderkerk het 3e toernooi van de Havenzicht ranking gespeeld. Bij een opkomst van 49 dames en heren werd er ook nu weer gestart in 12 poules. Vroege vorm was erbij Ricardo Ham, Cor Ernst, Ben Michels, Jan Karel, Jan Snel, Nigel van Milligen, Richard Broer, Kelly Visser, Geert van Wageningen, Daisy van Driel, Jeroen van Die en Ruud Schipper. Zij eindigden als eerste in hun poule al was daar in de poule van Jan Snel wel een beslissende leg voor nodig met drie man op een gedeelde eerste plaats.

Van dit twaalftal poulewinnaars viel voor Geert van Wageningen en Daisy van Driel in de winnaarsronde meteen het doek, Dennis Zijdemans en Stefan van Waterschoot waren te sterk. Een ronde later hield het toernooi voor Dennis en Stefan echter ook op, Dennis verloor van Ricardo Ham en Stefan redde het niet tegen Cor Ernst. Ook voor Jan Snel, Ben Michels en Ruud Schipper viel het doek bij de laatste 16. Zij moesten het hoofd buigen voor Mareno Michels, Jeroen van Die en Jan Karel.

In de kwartfinale versloeg Ricardo Ham met 3-1 Mareno Michels, was Jeroen van Die met 3-1 te sterk voor Richard Broer, overwon Nigel van Milligen met 3-2 Cor Ernst en was Jan Karel met dezelfde cijfers te sterk voor Kelly Visser. In de halve finale een spannende partij tussen Ricardo Ham en Jeroen van Die waarbij het Ricardo was die de laatste leg binnenhaalde (4-3), Jan Karel schakelde hierin met 4-1 Nigel van Milligen uit. In de finale tussen Ricardo en Jan gooide Jan wel tweemaal een 180 score, maar miste hij te veel om het Ricardo moeilijk te maken die dan ook met 5-1 de toernooizege naar zich toetrok.

jan de vormer jurgen watsonIn de verliezerronde waren het Jurgen Watson en Ron Willemstein die zich de finale in speelden. Jurgen was op weg naar de finale te sterk voor Agnes Gouman, Hans den Ouden en Wilco Mulder terwijl Ron op zijn pad Bernard Langeveld, Ferry da Ling, Jan de Vormer en Johnny Monte in het stof deed doen bijten. In de finale hielden Jurgen en Ron elkaar goed in evenwicht en moest de zevende leg de beslissing brengen. Het was Jurgen die hierin de dubbel gooide en daarmee de verliezerronde op zijn naam schreef.

jaap dushi woutersSlecht een viertal dames melden zich dit keer en zij mochten uiteraard als bonus onderling uitmaken wie er deze dag de beste dame was. Nadat Ria de Pan gewonnen had van Agnes Gouman en Dushi Wouters te sterk bleek voor Daisy van Driel mochten zij de damesfinale spelen. Het was Dushi die hierin weinig liet liggen terwijl Ria geen dubbel wist te raken, wat een 4-0 overwinning voor Dushi opleverde.

jan de vormer robert krijtheDe hoogste finish bij de dames kwam ook nu weer uit handen van Dushi. Bleef zij de vorige keer steken op 130, ditmaal kwam er een 134 finish uit de handen van Dushi. Het leek er nog even op dat de heren hier niet overheen zouden gaan, maar Jaap Dijksman en Wim Doesburg lieten beiden een 140 uitworp noteren. Dit was echter niet genoeg voor de hoogste finish, Robert Krijthe liet met 170 de hoogst mogelijke finish uit zijn handen komen.

Het volgende toernooi van de Havenzicht ranking vindt plaats op zondag 25 maart. Die dag kan men zich weer tot 12.45 uur in café Havenzicht aan de Havenstraat 3 te Ridderkerk inschrijven.