mareno linda gorterAfgelopen zondag verschenen 46 dames en heren in café Havenzicht te Ridderkerk voor deelname aan het 2e Havenzicht ranking toernooi van dit jaar. Verdeeld over 12 poules mochten zij aan de strijd beginnen waarna er verder werd gespeeld in winnaars en een verliezerronde. Remco Mak, Edwin Boot, Agnes Gouman, Ben Michels, Mareno Michels, Jan Karel, Cor Ernst, Schier Gouman, Dennis Zijdemans, Stefan van Waterschoot, Vincent v.d. Bogaert en Jeroen van Die vertoonden vroege vorm en zij kwamen als winnaar uit hun poule.

Meteen in het knock-out gedeelte viel het doek voor Vincent v.d. Bogaert en Stefan van Waterschoot. Vincent ging onderuit tegen Marco v.d. Kant en Stefan verloor van Rowdy Rook. Marco en Rowdy kregen er na de poule pas echt zin in en zij schakelden vervolgens ook Agnes Gouman en Edwin Boot uit. Dennis Zijdemans versloeg in de 2e ronde Remco Mak, Wilco Mulder gooide de dubbel beter als Jan Karel, Ben Michels moest het hoofd buigen voor Jeroen van Die en Schier Gouman redde het niet tegen Ledion Collaku.

In de kwartfinale moest Dennis Zijdemans, de winnaar van het 1e ranking toernooi, met 3-0 de eer aan Mareno Michels laten. Marco v.d. Kant ging met dezelfde cijfers zitten tegen Cor Ernst, voor Rowdy Rook viel het doek met 3-1 tegen Wilco Mulder en Jeroen van Die boete een 3-0 zege op Ledion Collaku.

In de halve finale maakte Jeroen van Die met 4-0 een eind aan de aspiraties van Wilco Mulder terwijl Mareno Michels met 4-2 een eind aan het optreden van Cor Ernst maakte. In de finale die volgde open Jeroen van Die sterk met een 180 – 140 score. Nadat Jeroen de nodige darts op de dubbel gemist had was het echter Mareno die de leg binnensleepte, vervolgens niet meer omkeek, en zich naar een 5-1 overwinning speelde.

linda gorter Jaap DijksmanIn de verliezerronde was de strijd niet minder hevig, hierin waren het Wim Doesburg en Jaap Dijksman die zich de finale in speelden. Wim was op weg naar de finale te sterk voor Jan Snel, Ferry de Ling en Kelly Visser. Jaap plaatste zich voor de finale ten koste van Remco Oost, Eva Vermeulen en Manuel Marques. In deze finale was het eenrichtingsverkeer, Wim kon de triple niet meer vinden en Jaap liet geen dubbel liggen wat hem een 4-0 overwinning opleverde.

daisy van driel Linda GorterHet achttal dames dat zich ingeschreven had mocht ook nu weer onderling uitmaken wie er deze dag de beste dame was. Het waren aan het eind van de dag Daisy van Driel en de jarige Dushi Wouters die in de damesfinale mochten uitmaken wie er deze dag de beste dames was. Dushi, die eerder al een 130 finish gooide, wist haar 75e verjaardag geen extra glans te geven en zij moest met 4-1 de eer aan Daisy laten.

De hoogste finish bij de dames kwam met de eerder vermelde 130 uit handen van Dushi Wouters terwijl Ledion Collaku met 152 de hoogste uitworp van het toernooi had. Mareno Michels tekende met 5 stuks voor de meeste van de 25 180 scores die er gegooid werden.

Het volgende toernooi van de Havenzicht ranking 2018 vindt plaats op zondag 4 maart. Ook dan kan men zich weer tot 12.45 uur in café Havenzicht aan de Havenstraat te Ridderkerk inschrijven.