dennis zijdemans eva vermeulenAfgelopen zondag is in café “van ouds” Havenzicht te Ridderkerk de Havenzichtranking 2018 van start gegaan. 41 heren en zes dames melden zich ditmaal aan de wedstrijdtafel voor de strijd om de euro’s en de ranking punten. Een mooi aantal en dus kon er gestart worden in een poulesysteem om de dames en heren in goed doen te scheiden van de mindere goden.

Ledion Collaku, Jan Karel, Cees van Toorn, Cor Ernst, Rowdy Rook, Jaap Dijksman, Dennis Zijdemans, Jan Bakels, Wesley de Graaf, Jan Snel, Jan Postma en Eva Vermeulen begonnen sterk en stapten als poulewinnaar de winnaarsronde binnen.

Bij de laatste 16 ontmoeten de eerste poulewinnaars elkaar en hierbij moest Ledion Collaku het hoofd buigen voor Wesley de Graaf, Cees van Toorn ging onderuit tegen Jan Postma, Jan Snel was niet opgewassen tegen Jan Karel, Eva Vermeulen redde het niet tegen Cor Ernst. Jaap Dijksman werd uitgeschakeld door Johnny Monte terwijl Jan Bakels met Wesley Plaisier de eerste favoriet voor de zege uitschakelde.

In de kwartfinale waren mooie partijen te zien waarbij Wesley de Graaf met 3-2 Rowdy Rook versloeg, Jan Postma met 3-2 van Dennis Zijdemans verloor, Jan Karel met 3-0 een eind aan de aspiraties van Johnny maakte en Jan Bakels met 3-1 Cor Ernst opzij zette.

In de halve finale maakte Dennis Zijdemans kort werk van Wesley de Graaf en met een 4-1 overwinning op Wesley stapte Dennis de finale in. Jan Bakels was met 4-2 te sterk voor Jan Karel en versloeg daarmee de derde favoriet op rij. Waar iedereen dan ook verwachte dat Jan de finale op zijn naam zou schrijven dacht Dennis Zijdemans daar heel anders over. Dennis speelde sterk, liet geen kansen onbenut, en met o.a. een 122 finish schreef hij met 5-1 de finale op zijn naam. Jan liet in deze partij nog wel tweemaal een 180 noteren.

stefan van waterschoot eva vermeulenIn de verliezerronde werd er ook op het scherpst van de snede gestreden. Het waren Wim Doesburg en Stefan van Waterschoot die zich de finale in speelden. Wim maakte op weg naar de finale een eind aan het optreden van Dennie Jorens, Ad Ouwens, Danny Mak en Simon Auperlee. Stefan was op weg naar de finale te sterk voor Sam van Straten, Brendan Drumm en Stefano van Engelen. In deze finale was het Stefan die het scherpst stond en met 4-2 Wim het nakijken gaf.

Bij de dames waren het Eva Vermeulen en Selina van Deursen die elkaar in de finale bestreden waarbij het uiteindelijk Eva was die met 4-3 aan het langste eind trok.

De hoogste finish onder de dames kwam uit handen van Petra van Maurik die vanaf 100 wist te finishen. Jan Bakels liet met 132 de hoogste uitworp van het toernooi noteren. Het was ditmaal geen dorstig weer, er werden slechts 11 maximum scores gegooid waarbij Jan Bakels, Jan Postma en Stefano van Engelen er elk twee gooiden.

Het volgende toernooi van de Havenzicht ranking 2018 vindt plaats op zondag 11 februari, die dag kan men zich weer tot 12.45 uur in café Havenzicht aan de Havenstraat in Ridderkerk inschrijven voor de strijd om de euro’s en de ranking punten.