Mareno wint 2017Afgelopen zondag werd in café Havenzicht te Ridderkerk de finale gespeeld van de Havenzichtranking 2017. 32 dames en heren gingen de strijd om de euro’s met elkaar aan plus nog vier dames die zich dan wel niet voor het hoofdtoernooi plaatsten maar wel voor de damesfinale. Ruim €4800, - zou er deze dag van eigenaar verwisselen waarvan er €600, - voor de winnaar was.

Gestart werd er in poules die volgens het plaatsing principe waren ingedeeld. Jeroen van Die, Cor Ernst, Anne Schaap, Wesley Plaisier, Mareno Michels, Johnny Monte, Anoop Ramdajal en Marco Smit lieten zien al vroeg in goeden doen te zijn en zij gingen als poulewinnaar het knock-out gedeelte in. Van de twee dames die zich voor het hoofdtoernooi plaatsten wist Daisy van Driel zich netjes voor de winnaarsronde te plaatsen door als 2e in de poule te eindigen.

Van de poulewinnaars vonden Anne Schaap en Johnny Monte in de eerste ronde hun Waterloo, Anne verloor met 3-1 van Jan Karel en Johnny moest met 3-2 het hoofd buigen voor Remco Wiersma.

In de kwartfinale viel het doek voor Jeroen van Die, met 4-1 werd verloren van Mareno Michels. Jan Karel ging hierin met 4-0 onderuit tegen Anoop Ramdajal, Remco Wiersma werd met 4-1 door Cor Ernst uitgeschakeld en Wesley Plaisier moest met 4-3 in Marco Smit zijn meerdere erkennen.

Cor Ernst runner upIn de halve finale boekte Cor Ernst een eenvoudige 5-1 zege op Marco Smit. In de partij tussen Anoop Ramdajal en Mareno Michels was Anoop in de beginfase degene die alles raakte en daarmee op een 4-0 voorsprong kwam. Het tweede deel was echter voor Mareno die de volgende vier legs pakte en een beslissende leg afdwong. Nadat Mareno hierin tops miste voor een 67 finish verzuimde Anoop uit te gooien vanaf 33 waardoor Mareno nog een kans kreeg op de dubbel en ditmaal werd die wel benut. Finale Cor versus Mareno dus. De eerste twee legs werden nog broederlijk gedeeld maar de volgend vijf gingen allen naar Mareno Michels die daarmee met 6-1 het toernooi op zijn naam schreef.

jaap dijksman - rob BaanIn de verliezerronde was de strijd om de winst niet minder hevig. Het waren aan het eind Ardy Jongenelen en Rob Baan die elkaar in de finale zouden bestrijden. Ardy geraakte in de finale door winst op Brendan Drumm (3-1), Dushi Wouters (3-1) en Stefan Waterschoot (3-2). Rob schakelde op weg naar de finale Lorenzo Veroen (3-2), Wim Doesburg (3-2) en Remco Mak (3-0) uit.

De finale verliezerronde tussen Ardy en Rob bracht meer spanning als die in de winnaarsronde en er was dan ook een 7e leg nodig. Het was Rob die hierin het koelbloedigst was en met 4-3 de zege naar zich toetrok.

dushi wint bij de damesBij de dames was ranking winnares Daisy van Driel favoriet, maar zij kende bij de dames te veel problemen met de dubbel en moest Dushi Wouters en Ria de Pan voor zich laten. Spelend in een poule boekte Dushi 5 overwinningen en werd zij eerste voor Ria de Pan met 4 overwinningen. Agnes Gouman en Corrine Karel sloten de rij bij de dames.

De hoogste uitworp onder de dames was met 117 voor Daisy van Driel terwijl Remco Wiersma met 155 de hoogste uitworp bij de heren had. Van de 30 maximum scores die er gegooid werden had Mareno Michels met 5 stuks het grootste aandeel voor Marco Smit (5) en Cor Ernst (4).

Na afloop van het toernooi en prijsuitreiking was er het gebruikelijke Chinees buffet waarna iedereen met een voldaan gevoel en een gevulde enveloppe weer huiswaarts keerde.

De foto's van de uitreiking vind u hier.

Op zondag 14 januari start de Havenzichtranking 2018, die dag kan er vanaf 13.00 uur in café Havenzicht te Ridderkerk weer gestreden worden om de ranking punten en de euro’s.