wesley blonde schoneAfgelopen zondag werd in café Havenzicht te Ridderkerk gestreden om de euro’s en de ranking punten op alweer het laatste ranking toernooi van 2017. 40 dames en heren verschenen ditmaal aan de ockey en verdeeld over 10 poules mochten zij bepalen wie er naar de winnaars en wie er naar de verliezerronde ging.

Het waren Mareno Michels, Jan Bakels, Remco Mak, Cor Ernst, Schier Gouman, Manuel Marques, Anne Schaap, Jan Karel, Remco Wiersma en Anoop Ramdajal die vroeg toonden in goeden doen te zijn en als winnaar uit hun poule kwamen.

Met 10 poules spelen er bij de laatste 16 4 poulewinnaars tegen elkaar, het waren Mareno Michels en Jan Bakels die hierin als winnaar uit de strijd kwamen. Mareno versloeg Remco Wiersma en Jan maakte een eind aan het optreden van Anoop Ramdajal. Van de overige poulewinnaars werd alleen Manuel Marques uitgeschakeld, hij verloor van Wesley Plaisier, en Schier Gouman staakte noodgedwongen de strijd en gaf Johnny Monte een vrije doorgang.

In de kwartfinale droeg Johnny dan toch zorg voor een verrassing, hij schakelde met 3-2 Mareno Michels uit. Remco Mak was hierin te sterk voor Anne Schaap, Jan Bakels moest het hoofd buigen voor Wesley Plaisier en Cor Ernst ging ten onder tegen Jan Karel.

In de halve finale twee mooie partijen die over de hele lengte zouden gaan. Remco Mak won met 4-3 van Johnny Monte terwijl Wesley Plaisier met dezelfde cijfers Jan Karel versloeg. In de finale die volgde tussen Remco en Wesley liet Remco een 120 en 167 finish noteren maar moest hij uiteindelijk met 5-3 de zege aan Wesley laten.

ardy moniqueIn de verliezerronde was de strijd niet minder spannend. Het waren Ardy Jongenelen en Marco Smit die zich de finale in speelden. Ardy was op weg naar de finale te sterk voor Corrine Karel, Agnes Gouman, Ben Michels en Simon Auperlee. Marco plaatste zich ten koste van Robert Krijthe, Menno Angenent en Jan Snel. In deze finale was het Ary die met 4-3 aan het langste eind trok en daarmee de verliezerronde op zijn naam schreef.

ria de pan jan de vormerBij de dames was het Ria de Pan die zich de sterkste toonde. Winst op Anouk Lokum en Dushi Wouters bracht haar tegenover Daisy van Driel in de damesfinale. Met 4-1 toonde Ria zich deze dag de beste dame.

Met 72 gooide Ria ook de hoogste uitworp onder de dames, bij de heren was het Remco Mak die met 167 de hoogste finish uit zijn handen liet komen. Marco Smit liet deze dag de meeste van de 27 180 scores uit zijn handen komen met 5 stuks. Jan Karel, Mareno Michels en Edwin Boot waren goed voor drie stuks.

Op zondag 10 december is het finaletoernooi van de Havenzichtranking 2017, aanvang van het toernooi is dan 12.00 uur. De top 32 van de ranking stand heeft zich hiervoor geplaatst en zij worden die dag zonder verdere uitnodiging om 12.00 uur verwacht. Bij de dames zijn er zes, de top 6 op de damesstand, die aan voldoende toernooi hebben deelgenomen en ook zij worden deze dag verwacht voor de strijd om de beste dame.

Binnenkort komt de poule-indeling op de site te staan, net als voorgaande jaren wordt er geplaatst via de ranking stand.

In totaal zal er die dag ruim € 4800, - van eigenaar verwisselen. Dit is uiteraard mede te danken aan de sponsors: Rinus Lotto, Milot reizen, Dartshop Kattstaart, Agnes & Schier, FC Moonen dakbedekking, café “van ouds” Havenzicht, Jan de Vormer en Petra de Vormer.

En natuurlijk niet te vergeten Willy Dijksman voor verzorgen van de verloting prijzen en de verkoop van ruim 8000 loten door Ria de Pan. Uiteraard onze dank hiervoor.

Voor degenen die zich vast op volgend jaar willen voorbereiden en hun agenda op de Havenzicht ranking 2018 af willen stemmen, zij kijken hier voor de data van 2018.