linda jeroen46 dames en heren melden zich afgelopen zondag in café havenzicht te Ridderkerk voor de strijd om de punten en de euro’s op het 14e Havenzicht ranking toernooi van dit jaar. Aan het eind van de dag was het Jeroen van Die die, met een 4-1 overwinning op Jan Bakels in de finale, er met de overwinning vandoor ging.

Verdeeld over 11 poules werd aan de strijd begonnen waarbij het Jeroen van Die, Wesley Plaisier, Wilco Mulder, Dennis Zijdemans, Remco Mak, Jan Karel, Anoop Ramdajal, Stefan Waterschoot, Mareno Michels, Ben Michels en Daisy van Driel waren die als poulewinnaar de winnaarsronde in stapten. Onder degenen die naar de verliezerronde gingen bevond zich verrassend genoeg ook zesvoudig toernooiwinnaar Cor Ernst.

Jaap Jan lindaVan de poulewinnaars werd Ben Michels meteen na de poule uitgeschakeld door Ardy Jongenelen terwijl Daisy van Driel het hoofd moest buigen voor Ronald Visser. Een ronde later moesten ook Mareno Michels, Remco Mak, Dennis Zijdemans en Stefan Waterschoot afscheid van het toernooi nemen.

In de kwartfinale viel het doek voor Wilco Mulder, Wilco moest het hoofd buigen voor Anoop Ramdajal. Jan Karel ging ten onder tegen Wesley Plaisier. Jeroen van Die plaatste zich voor de halve finale ten koste van Marco Smit en Jan Bakels verschalkte Johnny Monte.

In de halve finale liet Jeroen van Die 4x een 180 score noteren en versloeg daarmee Anoop Ramdajal met 3-2. Jan Bakels maakte in de halve finale met 3-1 een eind aan de aspiraties van Wesley Plaisier. In de finale tussen Jeroen en Jan was Jan niet scherp genoeg om het Jeroen echt lastig te maken en met 4-1 moest hij dan ook de duimen leggen.

Jaap Cor LindaDe verliezerronde viel zoals verwacht ten prooi aan Cor Ernst. Cor, als 3e uit de poule gekomen, liet zich niet meer verrassen en was op weg naar de finale te sterk voor Michel Merrelaar, Jaap Dijksman en Robert Krijthe. Tegenstander in de finale werd Danny Mak die op weg naar de finale achtereenvolgens Jan Snel, Simon Auperlee en Tony Buitelaar verschalkte. In deze finale gooide Danny nog wel een mooie 130 finish, maar Cor zette daar een 145 uitworp tegenover en voor Danny bleef het ook bij dezen ene leg. Met 4-1 was de winst voor Cor.

Bij het vijftal Dames was Dushi Wouters de sterkste, zij versloeg in de damesfinale Daisy van Driel. Voor Dushi dus de enveloppe van nagelstyliste Agnes.

dushi petra 2017De hoogste finish onder de dames werd met 91 gegooid door Dushi Wouters terwijl Cor Ernst met de eerder vermelde 145 de hoogste uitworp bij de heren had. In totaal werd er ditmaal 28x een maximum gegooid waarvan Jeroen van Die er met 8 stuks de meeste voor zijn rekening nam. Marco Smit was deze zondag goed voor 4 stuks.

Op zondag 5 november is het laatste Havenzicht ranking toernooi van dit jaar. Voor enkele spelers / speelsters is het nog spannend, zij zijn nog niet geheel zeker van een plaats bij de top 32 die recht op deelname aan het finaletoernooi geeft. Op 5 november kunnen zij zich weer tot 12.45 uur aan de wedstrijdtafel in café Havenzicht aan de Havenstraat te Ridderkerk inschrijven voor de strijd om de benodigde punten en de euro’s.

jaap dijksman linda gorter