nigel jolanda corAfgelopen zondag melden zich 26 koppels in café Havenzicht te Riderkerk voor de strijd op het 12e ranking toernooi. Nadat de poulewedstrijden gespeeld waren werd het toernooi afgespeeld in een winnaar en verliezerronde. In de winnaarsronde kwartfinale mochten Cor Ernst / Nigel van Milligen aantreden tegen Rob Baan / Jan Postma, voor Jan en Rob betekende dit de uitschakeling. Jan Bakels / Thom v.d. Herik werden huiswaarts gezonden door Mareno Michels / Stanley de Vormer. Jeroen van Die / Wesley Plaisier plaatsten zich voor de halve finale ten koste van Ardy Jongenelen / Jan Karel. Dennis Zijdemans / Davy van Hulst toonden zich de sterkste in hun partij tegen Anoop Ramdajal / Brendan Drumm.

In de halve finale twee mooie partijen waarbij Cor en Nigel tegen Mareno en Stanley niets lieten liggen en zij met 4-0 de finale in stapten. Jeroen en Wesley hadden het tegen Dennis en Davy nog lastig maar met 4-2 plaatsten zij zich voor een onderonsje met Cor en Nigel.

In de finale lieten beide koppels sterk spel zien, er werden een zestal maximum scores gegooid en sterk gefinisht. Bij een 4-3 stand in het voordeel van Cor en Nigel was het Nigel die het karwei met een 160 finish afmaakte en de eindstand op 5-3 bracht.

wim jolanda markIn de verliezerronde was het oudgediende Mark van Manen die samen met Wim Doesburg de hoofdrol opeiste. Overwinningen op Dushi / Lydia Wouters en Lorenzo Verroen / Robin Dikmans bracht hen in de finale waar het duo Willem Sleypen / Ruud Schipper wachtte. Willem en Ruud waren op weg naar de finale te sterk gebleken voor Remco Mak / Caren Baan, Agnes / Schier Gouman en Anne Schaap / Ria de Pan. Ook in deze finale lieten beide koppels sterk spel zien, oude tijden herleefden, waarbij het uiteindelijk Mark en Wim waren die de beslissende dubbel erin gooiden en daarmee de verliezerronde op hun naam schreven.

De hoogste damesfinish kwam ditmaal met 83 uit handen van Lydia Wouters terwijl Nigel van Milligen met 160 de hoogste uitworp van het toernooi had. Er werden ditmaal 25 maximum scores genoteerd waarvan Jeroen van Die met 6 stuks het merendeel op zijn naam had. Mareno Michels was goed voor een viertal.

Het volgende toernooi van de Havenzicht ranking 2017 vindt plaats op zondag 17 september, dan wordt er weer single gespeeld en kan men zich weer tot 12.45 uur aan de wedstrijdtafel inschrijven.

ruud wim jolanda mark willem