mareno jan 201743 deelnemers in café Havenzicht te Ridderkerk op het 11e Havenzicht ranking toernooi van 2017. Aan het eind van het toernooi was de zege voor Mareno Michels, moest Marco Smit genoegen nemen met de runner-up positie, stond er een 170 finish van Erik van Rijswijk, was Dushi Wouters de beste dame en ging de winst in de verliezerronde naar Ben Michels.

Er werd ditmaal weer gestart in een poulesysteem, nadeel is dat men later klaar is, voordeel is dat iedereen minimaal 4x speelt. Poulewinnaar werden: Nigel van Milligen, Jan Karel, Marco Smit, Cor Ernst, Ruud Schipper, Mareno Michels, Jaap Dijksman, Anoop Ramdajal, Dushi Wouters en Dennis Zijdemans.

In de knock-out ronde werden er toch diverse poulewinnaars vroegtijdig uitgeschakeld, een vijftal haalde echter de kwartfinale. Nigel van Milligen versloeg hierin Danny Mak, Marco Smit schakelde Jan Bakels uit, Jan Karel redde het niet tegen Mareno Michels en Cor Ernst moest zijn meerdere erkennen in Jeroen van Die.

In de halve finale moest Nigel van Milligen, de kersverse Rotterdams kampioen, het hoofd buigen voor Marco Smit terwijl Mareno Michels zich voor de finale plaatste ten koste van Jeroen van Die. In de finale tussen Marco en Mareno kreeg Marco in de 8e leg de nodige kansen op de winst maar hij verzuimde deze te grijpen. In de beslissende 9e leg kreeg hij echter geen kans meer en was het Mareno die er met de zege vandoor ging.

ben jan 2017In de verliezerronde waren het Brendan Drumm en Ben Michels die de finale speelden. Ook deze finale ging over de volle lengte waarbij het Ben was die de 7e leg en daarmee de winst pakte. Ben versloeg eerder Jan Snel, Schier Gouman en Willem Sleypen. Brendan was eerder te sterk voor Wim Doesburg, Andy Karel en Simon Auperlee.

erik van rijswijk jan de vormerDushi Wouters toonde zich de sterkste van het vijftal dames, winst op Corrine Karel en Daisy van Driel bracht haar de enveloppe voor de beste dame.

De hoogste finish bij de dame kam uit op 91, gegooid door Corrine Karel terwijl Erik van Rijswijk met 170 de hoogste uitworp van het toernooi had. Marco Smit en Anoop Ramdajal hadden het grootste aandeel in de 24 maximum scores met beiden 4 stuks.

Het volgende toernooi van de Havenzicht ranking 2017 vindt plaats op zondag 27 augustus. Ook dan kan men zich weer tot 12.45 uur in café Havenzicht aan de Havenstraat te Ridderkerk inschrijven.

Jeroen Linda