cor jan anoopAfgelopen zondag melden zich 25 koppels in café Havenzicht te Ridderkerk voor de strijd op het 10e Havenzicht ranking toernooi van 2017. Verdeeld over 6 poules mochten zij aan het toernooi beginnen. De duo’s Jeroen van Die / Ad Ouwens, Jan Karel / Marcel Lotte, Cor Ernst / Anoop Ramdajal, Dennie Jorens / Ruud Schipper, Mitchell von Schukkmann / Ron Willemstein en Wesley Plaisier / Freddy de Geus lieten al vroeg in het toernooi zien dat zij op scherp stonden en zij stapten dan ook als poulewinnaar de winnaarsronde in.

Voor Dennie Jorens / Ruud Schipper viel in het knock-out gedeelte meteen het doek, Remco Mak / Stanley de Vormer waren te sterk. In de kwartfinale moesten Jeroen en Ad het veld ruimen na een ontmoeting met Mitchell / Ron terwijl Jan / Marcel onderuit gingen tegen Wesley / Freddy.

wesley jan freddyIn de halve finale twee eenzijdige partijen. Wesley en Freddy maakten met 4-0 gehakt van Remco en Stanley terwijl Mitchell en Ron met dezelfde cijfers de duimen moesten leggen tegen Cor en Anoop. In de finale ging de strijd dan wel gelijk op, waarbij het Freddy en Wesley waren die in de beslissende leg hun kans lieten liggen en Cor en Anoop vervolgens geen genade toonden, met 5-4 de winst naar zich toetrokken en daarmee de toernooizege pakten.

axel jan stefanoIn de verliezerronde was de hoofdrol weggelegd voor Stefano van Engelen en Axel Zwaving. Stefano en Axel toonden geen medelijden met hun opponenten en versloegen tot aan de finale achtereenvolgens Corrine / Andy Karel en Remco Wiersma / Fer de Nobel. In de finale mochten zij aantreden tegen het duo Marco Smit / Richard van Dijke. Marco en Richard waren op weg naar de finale te sterk geweest voor Ardy Jongenelen / Danny Mak en Jan Postma / Rob Baan. In deze finale heersten Stefano en Axel en met 4-1 schreven zij de verliezerronde op hun naam.

marco jan richardCorrine Karel liet met 62 de hoogste damesfinish noteren terwijl Ronald Visser met 150 de hoogste uitworp van het toernooi had. Van de in totaal 21 gegooide maximum scores nam Anoop Ramdajal er met 4 stuks de meeste voor zijn rekening, Wesley Plaisier bleef steken op drie stuks.

Het volgende toernooi van de Havenzicht ranking 2017 vindt plaats op zondag 6 augustus.

Eerst hebben we echter nog de Open Havenzicht singles komende zondag 23 juli en de Open Havenzicht koppels op zondag 30 juli. Voor beide toernooien is het inschrijven op de dag zelf tot 12.30 uur.