wesley plaisier jan de vormer42 dames en heren melden zich afgelopen zondag tijdig in Havenzicht voor deelname aan het 9e toernooi van de Havenzichtranking 2017. Verdeeld over 10 poules werd aan de strijd begonnen, en dat leverde uiteraard 10 poulewinnaars op. Ledion Collaku, Dylan Sweben, Jeroen van Die, Jan Karel, Wim Doesburg, Jan Postma, Mareno Michels, Wesley Plaisier, Ben Michels en Marco Smit waren de mannen die vroege vorm toonden.

Bij de laatste 16 moesten de eerste poulewinnaars echter het veld al ruimen, Ben Michels verloor van Ledion Collaku, Wim Doesburg moest buigen voor Anoop Ramdajal, Mareno Michels ging ten onder tegen Lorenzo Verroen, Dylan Sweben moest in het stof bijten tegen Marco Smit en Jan Postma moest de duimen leggen tegen Willem Sleypen.

anoop ramdajal jan de vormerIn de kwartfinale viel dan het doek voor Ledion, Anoop bleek een maatje (3-0) te groot. Lorenzo Verroen redde het niet tegen Jeroen van Die (3-1) en Willem Sleypen ging in een nagelbijter onderuit tegen Marco Smit (2-3). Wesley Plaisier stond scherp en schakelde Jan Karel uit (3-1).

In de halve finale twee mooie partijen waarbij Anoop met 4-2 won van Jeroen en Wesley met 4-1 Marco Smit naar het schrijfbord zond. In de finale die volgde liet Wesley weinig kansen liggen en trok hij met 5-1 de toernooizege naar zich toe.

schier gouman jan de vormerIn de verliezerronde waren het Jan Snel en Schier Gouman die de finale speelden, met 4-2 was het Schier die de verliezerronde op zijn naam schreef. jan snel jan de vormerOm de finale te bereiken schakelde Schier al Ria de Pan, Ronald Visser en Danny Mak uit. Jan Snel was te sterk geweest voor Ron Willemstein, Dushi Wouters en Fabian Wouters.

Bij de dames was het ditmaal Petra van Maurik die zich de sterkste toonde. Winst op Agnes Gouman en in de finale Dushi Wouters bracht haar de zege. Dushi versloeg eerder Daisy van Driel.

petra van maurik jan de vormerDe hoogste finish kwam met 144 uit handen van Dylan van Sweben terwijl Dushi Wouters met 67 de hoogste uitworp bij de dames had. Van de 18 maximum scores nam Jeroen van Die er 4 voor zijn rekening terwijl Anoop Ramdajal goed was voor 3 stuks.

Het volgende toernooi vindt plaats op 16 juli en dan wordt er in koppelformaat gespeeld.