anoop jaap corAfgelopen zondag werd in café Havenzicht te Ridderkerk het 8e toernooi van de Havenzicht ranking 2017 gespeeld waarbij de strijd ditmaal met koppels werd gespeeld. Bij een opkomst van 28 duo’s waren het Cor Ernst / Anoop Ramdajal die in de finale Ron Willemstein / Mitchell von Schukkmann van de zege af hielden.

Gestart werd er in een poulesysteem waarbij Dennie Jorens / David Blootshoofd, Ben Dienaar / Jaap Dijksman, Cor Ernst / Anoop Ramdajal, Mareno Michels / Danny Mak, Jan Bakels / Stefano van Engelen, Ardy Jongenelen / Jan Karel en Nigel van Milligen / Zereso Zeverboom als poulewinnaar de winnaarsronde in stapten.

Eenmaal in de kwartfinale zat het spel goed op de wagen en versloegen Jan Bakels / Stefano van Engelen met 3-1 Dennie Jorens / David Blootshoofd. Cor Ernst / Anoop Ramdajal bleven met 3-2 aan het goede eind van de score tegen Nigel van Milligen / Zereso Zeverboom, en Ben Dienaar / Jaap Dijksman gingen met 3-1 ten onder tegen Mitchell von Schukkmann / Ron Willemstein. Brendan Drumm / Richard Broer lieten Jeroen van Die / Jan Snel met 3-1 in het stof doen bijten.

In de halve finale twee 4-0 partijen. Cor en Anoop waren te sterk voor Jan en Stefano terwijl Mitchell en Ron te sterk waren voor Brendan en Richard. In de finale die volgde lieten Cor en Anoop weinig liggen en met 5-1 trokken zij de toernooizege naar zich toe.

rob jaap janIn de verliezerronde waren het Jan Postma / Rob Baan en Ronald Visser / Ben Michels die het in de finale tegen elkaar mochten opnemen. Jan en Rob versloegen op weg naar de finale Maurice de Jong / John Cramer en Dushi Wouters / Johnny Monte. Ronald en Ben schakelden Agnes en Schier Gouman, Wesley Plaisier / Axel Zwaving en Remco mak / Stanley de Vormer uit. Deze finale zou pas in de laatste leg beslist worden, het waren uiteindelijk Jan en Rob die de 5-4 maakten en daarmee de verliezerronde op hun naam schreven.

willem sleypen jaap dijksmanDe hoogste finish bij de heren kwam ditmaal met 137 uit handen van Willem Sleypen. jaap dijksman daisy van drielDe hoogste finish van het toernooi werd ditmaal echter door een dame gegooid, Daisy van Driel liet een 138 uitworp noteren en zij was daarmee alle heren de baas.

Van de 27 maximum scores die er gegooid werden nam Anoop Ramdajal er met 5 stuks de meeste voor zijn rekening, Ron Willemstein was goed voor 4 stuks terwijl Cor ernst en Richard Broer er elk 3 lieten noteren.

Het volgende toernooi van de Havenzicht ranking 2017 wordt gespeeld op zondag 25 juni en ook die dag kan men zich tot 12.45 uur ter plaatse in café havenzicht aan de Havenstraat te Ridderkerk inschrijven.