corrine corOp de dag dat Dirk Kuijt met een hattrick Feyenoord zijn eerste kampioenschap in 18 jaar bezorgde, boekte Cor Ernst zijn 3e toernooizege op rij in café Havenzicht te Ridderkerk.

De organisatie mocht zich, met de kampioenswedstrijd van Feyenoord in de nabijheid, tevreden stellen met een mooie opkomst van 36 dames en heren, die verdeeld over 9 poules de strijd met elkaar aangingen. Cor Ernst, Jan Karel, Fabian Wouters, Ben Michels, Anouk Lokum, Danny Noordijk, Remco Mak, Jaap Dijksman en Marco Los kwamen hier als poulewinnaar uit.

9 poules betekende dat er bij de laatste 16 de eersten al tegen elkaar uitkwamen, in deze partij versloeg Cor Ernst met 3-1 Marco Los. Anouk Lokum viel in deze fase ten prooi aan Ardy Jongenelen terwijl Fabian Wouters onderuit ging tegen Jan Postma.

corrine jan kareljaap corrine HzichtIn de kwartfinale moest Ardy Jongenelen dan het hoofd buigen voor Cor Ernst terwijl Jan Postma ook Remco Mak het nakijken gaf. Jan Karel bleek te sterk voor Danny Noordijk en Jaap Dijksman ging verder ten koste van Ben Michels.

In de halve finale speelde Jan Postma tegen Cor Ernst en Jan Karel tegen Jaap Dijksman. Cor liet hierin tweemaal een 180 noteren en versloeg met 4-1 Jan Postma. Jaap Dijksman liet eenmaal een 180 noteren en ging met 4-3 ten onder tegen Jan Karel die een mooie 99 finish gooide in de beslissende leg. In de finale die volgde was het snel gedaan, Jan haalde zijn eerdere niveau niet meer en met 5-1 moest hij dan ook de overwinning aan Cor laten.

jeroen van diecorrine lorenzoIn de verliezerronde waren Lorenzo Verroen en Jeroen van Die heer en meester. Lorenzo versloeg op weg naar de finale Rowdy Rook, Petra van Maurik en Stefan van Waterschoot. Jeroen kende geen problemen met Corrine Karel, Ronald Visser en Daisy van Driel. In de finale moest de 7e leg de beslissing brengen. Het was Jeroen die hierin het koelbloedigst was en de zege veilig stelde.

Bij het zestal dames was het voor de 2e maal op rij Dushi Wouters die zegevierde. Zij versloeg na winst op Corrine Karel en Daisy van Driel in de finale Petra van Maurik. Petra versloeg eerder Agnes Gouman en Anouk Lokum.

corrine dushiDe hoogste finish onder de dames kwam met 81 uit handen van Dushi Wouters, Ronald Visser gooide met 152 de hoogste uitworp van het toernooi. Ditmaal slechts 13x een 180 score.

Het volgende toernooi van de Havenzicht ranking vindt plaats op zondag 4 juni. Die dag wordt er in koppelformaat gespeeld, de inschrijving is zoals altijd tot 12.45 uur.

De foto's hieronder tonen nog enkele feestvierende dartgiganten.

 

 

wesley feyenoord

linda feyenoord